Restauranttips: Her spiser du billig og bra i London

26. september 2014Aktuelt
RIMELIG GODT: London bugner over av matopplevelser, det kan imidlertid være en utfordring å finne gode steder på budsjett. Hos Byron får du digge burgere med spennende tilbehør. Foto: Byron
RIMELIG GODT: London bugner over av matopplevelser, det kan imidlertid være en utfordring å finne gode steder på budsjett. Hos Byron får du digge burgere med spennende tilbehør. Foto: Byron

Fra autentisk thaimat til digge burgere – stjernekokker og matelskere tipser om storbyens kulinariske perler som ikke tømmer lommeboken.

London er et av de mest populære reisemålene for nordmenn, og ligger på toppen av reisebyrået Ticket.nos liste over topp ti storbyer. Hovedstaden byr på utallige spennende matopplevelser, som for eksempel Brixton Village Market sørøst i byen som bugner over av små spisesteder. For ikke å nevne den verdensberømte Dinner av Michelinkokken Heston Blumethal.

Men du trenger ikke tømme lommeboken for å spise godt. Heldigvis kan du spise mye god mat i den populære storbyen uten at det trenger å koste skjorta.

Godt har snakket med fem kokker og matelskere som deler sine tips til de beste restaurantene i London på budsjett:

1. Rustikk mat og gode naturviner hos Ducksoup

WINE AND DINE: I de røffe lokalene med murvegger i Soho kan du nyte deilig, rustikk mat, samt gode naturviner. Foto: Instagram @ducksoupsoho
WINE AND DINE: I de røffe lokalene med murvegger i Soho kan du nyte deilig, rustikk mat, samt gode naturviner. Foto: Instagram @ducksoupsoho

Favoritten til: Tom Victor Gausdal, mesterkokk, kjøkkensjef ved Strand Restaurant og driver cateringselskapet Flavours.

Derfor bør du dra hit: – Lokalet er røft, men koselig, og de tilbyr rimelige priser og tøff servering. Selv spiser vi gjerne nede i kjelleren, det føles som en hemmelig bortgjemt perle i London. Stedet serverer rustikk og herlig mat som helstekt fisk og gode pastaretter. Mye er dagens, der menyen er som regel bare skrevet på en håndskrevet lapp.

Anbefales: – Det beste tipset på slike steder er å be kokken bare lage noe godt. Det liker kokken best. Ellers har de mange gode naturviner, spør etter noen spennende fra Georgia.

Adresse: 41 Dean Street, Soho

Priser: Hovedretter fra 100-200 kroner

2. Pulserende liv og thaimat hos Busaba Eathai og lekker sjømat hos Bentley's

SPENNENDE SMAKER: Autentisk thaimat eller lekker sjømat til overkommelige priser er mesterkokkens favoritter i London. Foto: Terje Mortensen/VG / Busaba Eathai / Bentley's / Facebook
SPENNENDE SMAKER: Autentisk thaimat eller lekker sjømat til overkommelige priser er mesterkokkens favoritter i London. Foto: Terje Mortensen/VG / Busaba Eathai / Bentley's / Facebook

Favorittene til: Geir Skeie, mesterkokk, driver Brygga11 restaurant og tidligere vinner av Bocuse d'Or.

Derfor bør du dra hit: – Busaba Eathai har veldig god thaimat. Restauranten er autentisk med høyt tempo, og man ender fort opp på bord med andre.

– Bentley's serverer lekker sjømat og østers, samt engelske spesialiteter. I tillegg har de en veldig god bar der man kan prate med dem som lager maten.

Anbefales: – Jeg spiser gjerne thaisalater og green curry hos Busaba, men alt er godt. Hos Bentley's anbefaler jeg østers, helstekt fisk og krabbe.

Adresse: Busaba Eathai finnes en rekke steder i London / Bentley's: 11–15 Swallow Street

Priser: Hovedretter hos Busaba Thai fra 70-130 kroner og Bentley's fra 150-300 kroner.

3. Ekte barbecue hos Pitt Cue Co.

GODT FRA GRILLEN: Røkt og grillet lammebryst med bone marrow mash var blant høydepunktene da Helle spiste på Pitt Cue. Foto: Helleskitchen.org / Privat
GODT FRA GRILLEN: Røkt og grillet lammebryst med bone marrow mash var blant høydepunktene da Helle spiste på Pitt Cue. Foto: Helleskitchen.org / Privat

Favoritten til: Helle Valebrokk, matblogger og deltager i TV2s «Norges Grillmester»

Derfor bør du dra hit: – Pitt Cue i Soho har den beste maten hvis du er opptatt av ekte barbecue. De åpner til lunsj kl. 12.00, og allerede da står det lang kø utenfor. De har kun 30 sitteplasser i restauranten, så det lønner seg å komme tidlig hvis du skal ha et håp om å få bord. Dessuten har de fantastisk tilbehør. Ellers er Blues Kitchen i Hoxton er mestere på amerikansk mat og live-underholdning i helgene.

Anbefales: – Hos Pitt Cue får du pulled pork buns med bone marrow mash til 100 kroner.

Adresse: Pitt Cue Co.: 1 Newberg St.

Nettsted:Pitt Cue Co.

Priser: Hovedretter fra 100-170 kroner.

4. Autentisk kinesisk hos Four Seasons og god tapas hos El Pirata

SUPERBILLIG OG SUPERBRA: VGs anmelder har spist på mange steder, og anbefaler tapas på El Pirata eller ekte kinesisk mat på Four Seasons, hvis du skal spise rimelig, men bra. Foto: Magnar Kirknes/VG / ElPirata.Co.Uk / FS-Restaurants.co.uk
SUPERBILLIG OG SUPERBRA: VGs anmelder har spist på mange steder, og anbefaler tapas på El Pirata eller ekte kinesisk mat på Four Seasons, hvis du skal spise rimelig, men bra. Foto: Magnar Kirknes/VG / ElPirata.Co.Uk / FS-Restaurants.co.uk

Favorittene til: André Blomberg-Nygård, kokk og VGs restaurantanmelder

Derfor bør du dra hit: – Tapasbaren El Pirata er en vaskeekte spansk restaurant som selger gode viner og smakfulle små tapas.

– Den kinesiske restauranten Four Seasons i Queensway er supershabby, superbillig, og superbra.

Anbefales: – Gå for crispy duck pancakes hos Four Seasons, disse er et høydepunkt.

Adresse: El Pirata: 5–6 Down Street / Four Seasons: 84 Queensway

Priser: Småretter hos El Pirata fra 40-100 kroner og set meny fra 100-230 kroner. Hovedretter hos Four Seasons fra 80-300 kroner.

5. Digge burgere på Byron og rå cocktails hos Happiness Forgets

BURGERE MED EN VRI: Byron finnes en rekke steder i London. Er du innom den på Hoxton kan du skylle ned burgeren med en god cocktail hos Happiness Forgets. Foto: Anne Valeur / Byron / Grayzine.no/Matbloggen
BURGERE MED EN VRI: Byron finnes en rekke steder i London. Er du innom den på Hoxton kan du skylle ned burgeren med en god cocktail hos Happiness Forgets. Foto: Anne Valeur / Byron / Grayzine.no/Matbloggen

Favorittene til: Julie Ilona Balas, matblogger, Godt-bidragsyter og driver catering

Derfor bør du dra hit: – Jeg elsker burgerstedet Byron fordi de har digge og billige burgere, og masse bra tilbehør. De har mange restauranter, men den på Hoxton Square er bra. Etter burgeren kan du stikke videre til den lille cocktailbaren Happiness Forgets rett over plassen. Sjefens tequilacocktail er helt rå!

Anbefales: – Selv pleier jeg å bestille Byron-burgeren med bacon og cheddar med squashfries til.

Adresse: Byron Hamburgers: 46 Hoxton Square / Happiness Forgets: 8–9 Hoxton Square

Priser: Burgere hos Byron fra 70-100 kroner.

Har du tips til gode spisesteder i London? Del dem gjerne i kommentarfeltet!

Publisert: 26.09.2014 kl. 15:52
Oppdatert: 01.04.2015 kl. 11:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?