Til hovedinnhold

Festlig, feit fisk

13. november 2012Aktuelt
Bakt laks med råstekt brokkoli og syltet fennikel serveres gjerne med ris. (Foto: Terje Visnes.)
Bakt laks med råstekt brokkoli og syltet fennikel serveres gjerne med ris. (Foto: Terje Visnes.)

Seks gode søndagsoppskrifter på laks og ørret.

Laks og ørret er festmaten som endte som hverdagsmat, men gjør du litt mer ut av forberedelsene og tilbehøret er de også en slager til søndagsmiddagen.

Her får du seks oppskrifter på laks og ørret som er pyntet til fest.

Bakt laks med syltet fennikel er enkelt, godt, frisk og dekorativt. En herlig basilikumsaus blir også festfølge til ørret og kokte poteter.

Lag en deilig fiskegryte med tomat, blåskjell, laks og chorizo; lekker mat å servere når du får gjester på søndagsmiddag. Du kan også prøve deg på å saltbake ørreten og servere den med søtlige rotfrukter og smørsaus.

Skal du virkelig imponere kan du prøve Tom Victor Gausdals oppskrift på laks sukiyaki. Eller du kan gjøre det litt enklere med ovnsbakt ørretfilet med crispy salat og urtedressing.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?