Lekker adventskalender laget av pepperkaker
Kom i julestemning med velduftende pepperkaker i adventstiden. En spiselig julekalender laget med kjærlighet vil garantert falle i smak hos både store og små.
- En spiselig adventskrans med pepperkakehjerter er ikke bare flott å se på, men den gir også deilig duft i huset nå før jul, sier ukens matblogger Anne Brith Davidsen til Godt.
- Bak pepperkakene sammen med de du er glad i så får dere et godt minne og kanskje en ny tradisjon i huset. Skriv overraskelseslapper med koselige budskap eller fine aktiviteter du kan gjøre sammen med barna, og fest dem med glasur bak hvert hjerte.
- Pynting av pepperkaker har blitt utrolig populært de siste årene, og det er ingen ting som gleder meg mer, fortsetter hun.
- De aller fleste pynter pepperkakene med nonstop, men trenden nå er å tilpasse dekoren til interiøret man har hjemme. Med denne kransen kan du leke deg litt, velg en farge og mønster som passer akkurat ditt hjem, oppfordrer konditoren.
Ingredienser til 28 pepperkakehjerter
- 150 g smør
- 1 dl mørk sirup
- 2 dl sukker
- 1 dl kremfløte
- ½ ts malt nellik
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts pepper
- 2 ts malt kanel
- 1 ts bakepulver
- ca. 450 g hvetemel
Ingredienser til glasur
- 2 eggehviter
- 500 g melis
- 2 ss sitronsaft
Slik lager du pepperkaker
1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Avkjøl dette og ha i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.
2. Kjevle deigen ca 3 mm tykk og stikk ut hjerter. Legg hjertene på et stekebrett med bakepapir og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.
3. Når hjertene kommer ut av ovn stikker du et hull i dem til sløyfebåndene mens de enda er myke. Avkjøl kakene på rist.
Slik lager du glasur
1. Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk, ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.
2. Ha glasuren i en sprøytepose med en liten rundt tipp og sprøyt på pynt. Er du høyrehendt start med å legge kantglasur på venstre halvside av hjertet først før du legger kantglasuren ned på andre siden.
3. Sprøyt så perler på utsiden av denne kanten. Kanten skal legges omtrent ½ cm innenfor pepperkaken.
4. Til slutt skriver du alle tall fra 1-24 inni hjertene. Fest hjertene med pyntebånd på en krans.
Les den fine matbloggen til Anne Brith her, og se de lekre matbildene hennes på Instagram. Ta bilder av maten du lager selv og del den på Instagram med #godtno, så plukker vi deg til siden vår.
Publisert: 21.11.2013 kl. 11:01
Oppdatert: 30.11.2015 kl. 09:24
Lag deg en gratis konto