Lekker adventskalender laget av pepperkaker

21. november 2013Aktuelt
NEDTELLING: Ventetiden blir bedre med hjemmebakte peppekaker i dagene frem til julaften. Foto: Anne Brith Davidsen
NEDTELLING: Ventetiden blir bedre med hjemmebakte peppekaker i dagene frem til julaften. Foto: Anne Brith Davidsen

Kom i julestemning med velduftende pepperkaker i adventstiden. En spiselig julekalender laget med kjærlighet vil garantert falle i smak hos både store og små. 

Ukens matblogger Anne Brith Davidsen (38)
Jobber som konditor i mitt eget konditori og kakeblogger.
Bor på Sørumsand.
Favorittråvaren er sitron.
Når jeg lager mat så liker jeg å ha barna rundt meg, og høre på musikk.
Blogger på www.villaperlesukker.no

Foto: Magnar Kirknes/VG
Ukens matblogger Anne Brith Davidsen (38) Jobber som konditor i mitt eget konditori og kakeblogger. Bor på Sørumsand. Favorittråvaren er sitron. Når jeg lager mat så liker jeg å ha barna rundt meg, og høre på musikk. Blogger på www.villaperlesukker.no Foto: Magnar Kirknes/VG

- En spiselig adventskrans med pepperkakehjerter er ikke bare flott å se på, men den gir også deilig duft i huset nå før jul, sier ukens matblogger Anne Brith Davidsen til Godt.

- Bak pepperkakene sammen med de du er glad i så får dere et godt minne og kanskje en ny tradisjon i huset. Skriv overraskelseslapper med koselige budskap eller fine aktiviteter du kan gjøre sammen med barna, og fest dem med glasur bak hvert hjerte.

- Pynting av pepperkaker har blitt utrolig populært de siste årene, og det er ingen ting som gleder meg mer, fortsetter hun.

- De aller fleste pynter pepperkakene med nonstop, men trenden nå er å tilpasse dekoren til interiøret man har hjemme. Med denne kransen kan du leke deg litt, velg en farge og mønster som passer akkurat ditt hjem, oppfordrer konditoren.

Ingredienser til 28 pepperkakehjerter

 • 150 g smør
 • 1 dl mørk sirup
 • 2 dl sukker
 • 1 dl kremfløte
 • ½ ts malt nellik
 • ½ ts malt ingefær
 • ½ ts pepper
 • 2 ts malt kanel
 • 1 ts bakepulver
 • ca. 450 g hvetemel

Ingredienser til glasur

 • 2 eggehviter
 • 500 g melis
 • 2 ss sitronsaft

Slik lager du pepperkaker

1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Avkjøl dette og ha i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.

2. Kjevle deigen ca 3 mm tykk og stikk ut hjerter. Legg hjertene på et stekebrett med bakepapir og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.

3. Når hjertene kommer ut av ovn stikker du et hull i dem til sløyfebåndene mens de enda er myke. Avkjøl kakene på rist.

Slik lager du glasur

1. Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk, ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.

2. Ha glasuren i en sprøytepose med en liten rundt tipp og sprøyt på pynt. Er du høyrehendt start med å legge kantglasur på venstre halvside av hjertet først før du legger kantglasuren ned på andre siden.

3. Sprøyt så perler på utsiden av denne kanten. Kanten skal legges omtrent ½ cm innenfor pepperkaken.

4. Til slutt skriver du alle tall fra 1-24 inni hjertene. Fest hjertene med pyntebånd på en krans.

Les den fine matbloggen til Anne Brith her, og se de lekre matbildene hennes på Instagram. Ta bilder av maten du lager selv og del den på Instagram med #godtno, så plukker vi deg til siden vår.

Publisert: 21.11.2013 kl. 11:01
Oppdatert: 30.11.2015 kl. 09:24


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?