Til hovedinnhold

Søte, sprø og litt seige - slik lager du perfekte havrekjeks

28. mai 2013Aktuelt
HEMMELIG OPPSKRIFT: Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas har utviklet havrekjeksoppskriften som oppfyller alle kjeksdrømmer. Foto: Julie Ilona Balas
HEMMELIG OPPSKRIFT: Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas har utviklet havrekjeksoppskriften som oppfyller alle kjeksdrømmer. Foto: Julie Ilona Balas

Etter å ha prøvet og feilet i flere uker kom Godt endelig frem til oppskriften på verdens beste havrekjeks.

Jeg ville lage havrekjeks som var tynne og sprø som havreflarn, men også litt seige. Også måtte de tåle å bli tilsatt forskjellig fyll og likevel beholde formen. Til slutt fant jeg ut at smeltet hvit sjokolade sammen med smøret ga den effekten jeg lette etter, så her har du hemmeligheten min.

Disse havrekjeksene er kjempegode helt plaine, men passer også bra med forskjellig fyll.

Del dine deilige matbilder med Godt med #godtno, og vi plukker deg til forsiden vår.

Mine favoritter til nå er bananpuré av en liten banan og rå kakaobiter, revet appelsinskall og tørket tranebær, kokos, kandisert ingefær og hvite sjokoladebiter (ja, i tillegg til sjokoladen du har smeltet i smøret!) eller bare tørket aprikos. Her er det bare å prøve seg frem.

En dl frukt og 1 dl sjokolade går fint å tilsette i grunnoppskriften.

VARIER ETTER EGET ØNSKE: Ingefør, sjokolade, banan, appelsin eller tørket tranebær. Du bestemmer hva du vil ha oppi havrekjeksene dine.
VARIER ETTER EGET ØNSKE: Ingefør, sjokolade, banan, appelsin eller tørket tranebær. Du bestemmer hva du vil ha oppi havrekjeksene dine.

Om du vil lage disse litt sunnere går det fint an å gå uten sukker, og heller bruke brunt kokkosnøttsukker og kokkosfett i steden for smør.

Håper det smaker!

Flere oppskrifter fra Julie Ilona Balas:

Publisert: 28.05.2013 kl. 11:07
Oppdatert: 05.04.2016 kl. 16:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?