Søte, sprø og litt seige - slik lager du perfekte havrekjeks
Etter å ha prøvet og feilet i flere uker kom Godt endelig frem til oppskriften på verdens beste havrekjeks.
Jeg ville lage havrekjeks som var tynne og sprø som havreflarn, men også litt seige. Også måtte de tåle å bli tilsatt forskjellig fyll og likevel beholde formen. Til slutt fant jeg ut at smeltet hvit sjokolade sammen med smøret ga den effekten jeg lette etter, så her har du hemmeligheten min.
Disse havrekjeksene er kjempegode helt plaine, men passer også bra med forskjellig fyll.
Del dine deilige matbilder med Godt med #godtno, og vi plukker deg til forsiden vår.
Mine favoritter til nå er bananpuré av en liten banan og rå kakaobiter, revet appelsinskall og tørket tranebær, kokos, kandisert ingefær og hvite sjokoladebiter (ja, i tillegg til sjokoladen du har smeltet i smøret!) eller bare tørket aprikos. Her er det bare å prøve seg frem.
En dl frukt og 1 dl sjokolade går fint å tilsette i grunnoppskriften.
Om du vil lage disse litt sunnere går det fint an å gå uten sukker, og heller bruke brunt kokkosnøttsukker og kokkosfett i steden for smør.
Håper det smaker!
Følg Julie på Instagram for nydelige matbilder hver dag her, eller sjekk ut bloggen hennes her.
Flere oppskrifter fra Julie Ilona Balas:
Publisert: 28.05.2013 kl. 11:07
Oppdatert: 05.04.2016 kl. 16:03
Lag deg en gratis konto