Frisk sommersorbet med bringebær, sitron og rom
Kos deg med den forfriskende smaken av bringebær og sitron. Her er oppskriften på sommerens friskeste is som også kan lages alkoholfri.
– Dette er uten tvil en sommerrett som passer godt til varme dager når det er viktig at du får i deg nok veske, sier matblogger Lisa Johansen til Godt.
– I tillegg til å smake godt og forfriskende, er både bringebær og sitron antioksidant-bomber og stappfulle av C-vitamin, sier Lisa.
– Hvis du ikke bruker ismaskin til første del av frysingen, må du passe på å røre i blandingen et par ganger i timen de første tre-fire timene, tipser hun.
Les bloggen til Lisa her og følg henne på Facebook også.
- 300 g bringebær, frosne eller ferske
- 3 dl vann
- 1 sitron, saften og skallet
- 100 g tagatesse eller 170 g honning
- 3-4 ss hvit rom, eller annen alkohol med lite smak
Lisa bruker omtrent en halvtime på å lage sorbet, og så trenger den seks til åtte timer i fryseren.
Kok opp bringebær, vann, sitronsaft, sitronskall og tagatesse. La blandingen småkoke noen minutter. Trekk av varmen og press blandingen gjennom en melsikt. Avkjøl fullstendig til kjøleskapstemperatur, og tilsett rom. Rom gir ingen betydelig smak, men gjør at sorbeen holder en fin konsistens.
Vil du lage den alkoholfri kan du bruke litt mindre vann, og la den koke omtrent 10 minutter lenger. Du vil da få en tykkere konsistens og en kraftigere smak, men den vil bli litt mindre fast etter nedfrysning.
Du kan enten kjøre blandingen i ismaskin og fryse videre i fryseren et par timer, eller sette blandingen rett i fryseren i seks til åtte timer. Om du velger sistnevnte, rør i blandingen et par ganger i timen de første tre-fire timene.
Om du velger versjonen med rom vil du kunne servere isen rett fra fryseren, den har en fantastisk konsistens! Om du velger den andre varianten vil du måtte la den stå litt på benken før den er mulig å servere.
Blandingen kan selvfølgelig også fryses i ispinneformer.