Friske sommerretter på grillen

4. august 2017Aktuelt
SOMMERLIG: Deilige og lette retter på grillen, som er perfekte til enhver sommerdag. Foto: Sara Johannessen
SOMMERLIG: Deilige og lette retter på grillen, som er perfekte til enhver sommerdag. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Saftig laks fra grillen er virkelig nydelig. Og med riktig temperatur på fisken (som helst skal være romtemperert) og grillen (som i dette tilfelle skal være skikkelig god og varm) er selve grillingen stort sett gjort unna på få minutter.

Det har blitt flere runder med laks på grillen i sommer, men jeg blir ikke lei av den grunn. Smaken, saftigheten og enkelheten tiltrekker meg gang etter gang. Og når jeg i tillegg får tak i «koteletter» av villaks er jeg i hvert fall ikke vond å be. Med følge av grillet asparges og en superfrisk sitrondressing blir dette et aldeles strålende måltid.

En annen ingrediens som ofte har havnet på grillen vår i sommer er kylling. Barna liker det, kyllingen kan varieres i det uendelige, og bruker du lårfileter kan du være ganske så trygg på et saftig resultat.

Også var det noen med denne enkelheten da - selv om de sitrongressmarinerte lårene riktignok skal marineres. Er du god til å planlegge kan du både marinere lårene og lage den sursøte agurksalaten dagen i forveien. En super rett for piknik er det også. Jeg lover deg mange misunnelige blikk fra nabopleddet når den deilige duften av grillet kylling og sitrongress brer om seg.

Hvis du fortsatt tror at det å grille vannmelon er en fleip kan jeg anbefale deg å prøve. Vannmelonen skal grilles raskt over høy varme slik at den bevarer sin sprøhet. Smaken forandrer seg drastisk og blir langt mer spennende enn vannmelon i «vanlig» form spør du meg. Topp melonen med grillede små tomater, fetaost, chili, mynte og basilikum og du får en perfekt lunsjrett til varme dager, eller en vri på tilbehøret til laks eller kylling eller noen annet lett du har planer om å trylle frem fra grillen.

Publisert: 04.08.2017 kl. 15:09


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?