Instagram-kontoene du bør følge i sommer

SOMMERINSPIRASJON: Drøm deg bort til ferie eller få sommerfølelsen ved å følge disse fristende Insta-kontoene. Foto: @Foodintheair / @Anneauchocolat / Instagram
SOMMERINSPIRASJON: Drøm deg bort til ferie eller få sommerfølelsen ved å følge disse fristende Insta-kontoene. Foto: @Foodintheair / @Anneauchocolat / Instagram
Natalie Ngo Granum

Fristende is, reisetips og deilig sommermat; her finner du sommerens beste matinspirasjon. 

Noe av den beste inspirasjonen finner vi på bildedelingstjenesten Instagram. Og å dele bilder av maten på sosiale medier har blitt det mest naturlige som finnes blant matentusiaster.

Vi i Godt-redaksjonen kan bruke timesvis på å bla oss gjennom fristende matbilder, enten for å bli inspirert, få tips til nye steder å prøve både i innland og utland eller bare drømme oss bort til ferie.

Her har vi samlet noen av våre favoritter som forhåpentligvis kan bidra til sommerfølelsen:

Frokostentusiast som daglig lager symmetriske frokoster til seg selv og kjæresten, alt fra salte til søte frokoster. Vi blir mest misunnelig på de fristende frokostene, men også veldig inspirert til å spise noe annet enn brødskiver de dagene vi har ekstra tid på morgenen. Her får du også tips til å bruke restemat i frokosten.

Danske Anne er kokebokforfatter og matblogger med en forkjærlighet for iskrem og sjokolade. På kontoen hennes dukker det opp lekker is på rekke og rad, samt kaker og paier som gir sommerfølelsen selv på en regntung dag.

Anders er alltid oppdatert på det siste som skjer på matfronten og restaurantscenen - spesielt i Oslo og København. Her får du stadig tips til hvor og hva du kan spise ute, alt fra softis til gourmetmat.

Katherine jobber vanligvis som kokk på Noma og deler innblikk fra jobbhverdagen med blant annet bilder av staff meals. På fritiden er hun ute og reiser og frister med spennende mat fra verden rundt, ofte Asia.

Food in the air, fortkotet FITA, er fire søstre som reiser. Bildene de legger ut er en kombinasjon av reising og mat så her får du ikke bare matbilder, men digg mat med vakre landskaper fra de ulike reisemålene i bakgrunnen.

Skal du til København i sommer, er denne kontoen smekkfull av insider-tips til hvor du skal spise, drikke og henge i matbyen. Denne er ekstra fin å følge mens du er på reise og du plutselig lurer på hvor du skal ta en drink eller spise lunsj.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?