Ukens matblogg: Verdens beste brownies
Matblogger Fredrik har funnet hemmeligheten bak en skikkelig god brownie.
- Alle klarer å lage denne for oppskriften er så enkel, og du kan bruke forskjellige sjokoladetyper etter hvem som skal spise den, sier ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen til Godt.no.
- Oppskriften har jeg komponert selv etter å jaktet på den perfekte brownie lenge. Jeg prøvde flere fremgangsmåter, variert forholdet mellom ingrediensene og testet forskjellige steketemperaturer, sier han.
- Det kommer kanskje ikke som noen overaskelse, men mye sjokolade er hemmeligheten til en god brownie. I tillegg til å tilsette sjokoladen i tre omganger slik at sjokoladen smelter på forskjellige måter inn i brownien, forklarer Fredrik.
- Brownien får en utrolig god sjokoladesmak, samtidig som den er veldig myk og fudgy. Dette er enkelt og greit en brownie for alle sjokoladeelskere, forteller han.
- Jeg liker den best med både melkesjokolade og dronningsjokolade, og for å få ekstra god smak bruker jeg også kakao av høy kvalitet, forklarer Fredrik.
- Til barn kan du for eksempel bruke bare melkesjokolade, selv om jeg syntes den aller beste smaken blir når man blander to forskjellige typer sjokolader, sier han.
- Når jeg skal bake til klassen blir det oftest denne brownien, for det er lett å lage og alle liker den, sier han.
- Jeg har fått kommentarer som «Det er den beste brownien jeg noen gang har smakt» eller «Det der var verdens beste brownie», sier Fredrik.
- Når du baker er det viktig å ha god tid, lese oppskriften nøye, finn frem og mål opp ingrediensene på forhånd. Og så bør du være ryddig underveis, sier han.
Les bloggen til Fredrik her, og følg han på Facebook og Instagram i tillegg.
Ingredienser for én langpanne
- 400 gram sukker
- 240 gram meierismør
- 4 egg
- 50 gram kakao
- 200 gram kokesjokolade
- 200 gram melkesjokolade
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 120 gram mel
Slik gjør du
Hakk all sjokoladen. Smelt smøret, og tilsett sukkeret. Rør dette over varmen fra komfyren i 2 minutter.
Ha blandingen over i en skål og tilsett 1/3 av sjokoladen, eggene og kakaoen. Sikt inn resten av de tørre ingrediensene, og rør dette veldig forsiktig inn. Dersom du rører for mye, vil konsistensen bli hardere, så ikke rør mer enn nødvendig.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen og vend dette inn med en slikkepott.
Fordel rører over i en form, og spre over resten av sjokoladen. Du kan gjerne bruke en skje og dytte de litt ned i røren.
Stek på 175 grader i ca 30 minutter.
Publisert: 26.03.2015 kl. 15:16
Oppdatert: 08.04.2015 kl. 11:53
Lag deg en gratis konto