Hverdagsfisk med luksusfølelse
Godt fra havet er noe jeg setter stor pris på i hverdagen. Og fiskerettene trenger slettes ikke å være av det luksuriøse slaget for at middagen skal føles litt «gullkantet».
Hjemmelagde fiskeboller er en rett du er stolt av når maten står på bordet. Joda, fiskeboller kan veldig enkelt kjøpes ferdig, men det er skikkelig stas når de er hjemmelagde og den følelsen kan ikke kjøpes for penger. Sei, hyse eller lyr egner seg ypperlig til farse, men bruk helst fersk fisk og sørg for at den er kjøleskapskald når du setter i gang. Og hvorfor ikke gi bollene dine litt personlighet ved å tilsett ekstra krydder eller urter i farsen? Topp med reker eller sprøstekt bacon, eller kanskje begge deler, som en slags «surf’n’turf»-bolle?
Helstekt saftig rødspette med brunet smør, sitron, kapers og stekte poteter er akkurat så godt som det høres ut som. Raus mat med restaurant følelse - fra ditt eget kjøkken. Får du fisken ferdig flådd er du heldig, hvis ikke kan du meget godt sprøsteke den med skinnet på, men da bør du skrape skinnet først. Skinnet har nemlig bittesmå skjell som kan skrapes vekk med en god fiskeskrape (eller en ny og ren gryteskrubb i rustfritt stål – uten såpe da selvsagt). Fisken trenger ikke mange minutter i pannen, men det kan nok hende du må steke i flere omganger.
Blåskjellene har denne gangen blitt krydret med rød karri pasta, ingefær, lime, chili, kokos og koriander. Her brukte jeg egentlig bare litt av hvert av det jeg hadde i skapet, resultatet ble kvasi-Thai med masse god smak
Fiskelykke med luksusfølelse i hverdagen trenger slettes ikke å koste skjorte selv om rødspetten muligens kan føle seg litt flådd!
Publisert: 01.02.2016 kl. 10:18
Oppdatert: 01.02.2016 kl. 11:18
Lag deg en gratis konto