Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Bahare Viken

18. mai 2021Aktuelt
BAKEGLAD: Bahare Viken begir seg gjerne ut på kompliserte bakeprosjekter. 
BAKEGLAD: Bahare Viken begir seg gjerne ut på kompliserte bakeprosjekter. 
Julia Renate Ingebrigtsen
Julia Renate Ingebrigtsen

Hun elsker fancy kaker, freshe fiskeretter og havregrøt bugnende av topping. Men for Bahare Viken er det ingenting som slår kjøttkaker i brun saus.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi snakket med blant annet restauratør og kokebokforfatter Andreas Viestad, skuespiller Evy Kaaseth Røsten, og stjernekokk Kristian Bretten Vangen.

Denne gangen har vi tatt en prat med NRK-programleder Bahare Viken, som akkurat nå har mest lyst på friske grønnsaker, rå fisk – og risgrøt. Alltid risgrøt.

KJENT FJES: Bahare Viken er programleder i NRK Nyheter.
KJENT FJES: Bahare Viken er programleder i NRK Nyheter.

- Hva har du mest lyst til å spise akkurat nå, som våren endelig er kommet til Østlandet?

– Det som frister mest nå er en skikkelig god og frisk «poke bowl» med salmalaks, edamamebønner, avokado, mango, syltet ingefær, chilimayonese og ris. Det er liksom en god blanding av varm og kald mat som gjør deg litt mer mett enn en salat.

– Hva er din favorittfrokost?

– Jeg må innrømme at jeg ikke er så god på frokost. Dette er litt flaut å innrømme, men noen ganger når matlysten ikke er på topp tidlig på morgenen, kan jeg ty til en skål cheerios og melk til frokost. Men jeg har med tiden blitt bedre og lar meg ofte inspirere av influensere som legger ut bilder av fancy havregrynsgrøt. Min favoritt-topping er kokos, banan, blåbær og peanøttsmør.

 FAVORITT: Bahare Viken tyr gjerne til pasta hvis hun skal spise alene. 
FAVORITT: Bahare Viken tyr gjerne til pasta hvis hun skal spise alene. 

– Og din favorittmiddag?

Jeg elsker husmannskost! Det er umulig for meg å si nei til en stor porsjon med kjøttkaker, poteter, ertestuing, kålrabistappe og masse brunsaus.

– Har du en favorittdessert?

– Åh, det er mange! Alt som har med sjokolade å gjøre, egentlig.

– Hva er favorittkaken din?

Jeg er et skikkelig kakemenneske. Jeg er veldig glad i å lage fancy kaker selv, men en av de beste kakene jeg kan spise en langpanne sjokoladekake som er laget på gamlemåten med kefir og altfor mye smør og sukker.

– Hva er den beste godteriet eller snacksen du kan få?

– En plate helt vanlig melkesjokolade. Da sliter jeg med å stoppe.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Hvis jeg skulle bestilt en drømme-tre-retters hadde det vært burrata og tomat til forrett, kjøttkaker med poteter til hovedrett og langpanne sjokoladekake til dessert. Gjerne med jordbær og is ved siden av.

– Hva foretrekker du å lage selv?

– Jeg er veldig glad i å lage kaker! Min spesialitet er kanskje oreokake, men den mest fancy desserten jeg har laget er en slags sjokoladevulkan der det er en hul sjokoladekule – dette krever noen triks fra YouTube-videoer for å lage – som man heller salt karamellsaus over, og når den smelter kommer det vanilje-is og bær ut av den.

– Har du en favorittsesong?

– Det er kanskje ikke en sesong, men jeg elsker julen, julemat og risgrøt. Det beste med kantina i NRK er nettopp at det er risgrøt hver fredag året rundt.

 LYKKE: Noe av det beste Bahare Viken vet, er risengrynsgrøt. 
LYKKE: Noe av det beste Bahare Viken vet, er risengrynsgrøt. 

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Melk. Både til havregrøten, og eventuelt cheeriosen, men også til kaffen. Jeg har nylig funnet ut av at jeg har kommet i den alderen der jeg ikke fungerer helt optimalt uten en stor kopp kaffe om morgenen. Problemet er bare at jeg egentlig ikke liker svart kaffe, så halve koppen består som regel av melk.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Det kanskje litt klisjé å si, men siden jeg er så glad i å lage kake må jeg nesten si slikkepott.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Når jeg går all in og for eksempel lager en avansert kake, holder jeg av god tid, setter på en podcast eller en lang spilleliste full av partylåter, kanskje til og med et par russelåter, også må jeg være helt alene. Først da er jeg i riktig fokus!

– Hva var det beste du visste når du var liten?

– Jeg hadde en kort periode der jeg var veldig glad i krabbe – noe jeg har vokst litt av meg i voksen alder. Ellers har jeg aldri vært noe særlig kresen på mat og tror ikke jeg var så vanskelig på det å få i meg grønnsaker og lignende. Det eneste jeg maste på mamma og pappa om å få var godteri og sjokolade.

 SJOKO-KOS: Dette er en kakerøre, som skal bli en brownie med mørk, lys og hvit sjokolade, nøtter, cookies og en stor klype havsalt. 
SJOKO-KOS: Dette er en kakerøre, som skal bli en brownie med mørk, lys og hvit sjokolade, nøtter, cookies og en stor klype havsalt. 

– Hvor vil du helst reise?

– Så langt unna som mulig! Jeg har tenkt litt på Japan i det siste. Jeg liker å reise til steder jeg ikke vet så mye om, men jeg håper og tror de har god sushi og poke bowl. Men først skal jeg unne meg en deilig Norgesferie fylt med grillmat og husmannskost!

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Jeg er litt dårlig på å unne meg selv et godt måltid. Det er litt rart, men jeg kan få en slags følelse av ensomhet av å spise et stort måltid helt alene. Ofte lager jeg dermed noe lettvint som for eksempel pasta.

MER PASTA: Tagliatelle med pesto, kylling og aspargesbønner. En rett Bahare Viken pleier å lage hvis hun en sjelden gang skal unne seg noe godt alene, eller hvis hun får en venninne på middagsbesøk.
MER PASTA: Tagliatelle med pesto, kylling og aspargesbønner. En rett Bahare Viken pleier å lage hvis hun en sjelden gang skal unne seg noe godt alene, eller hvis hun får en venninne på middagsbesøk.

– Hvor går du helst ut og spiser?

– Jeg er veldig lite kresen på mat og blir som regel med hvor som helst, men hvis jeg skal foreslå noe selv er det ofte Sumo Sushi på Solli plass i Oslo. Jeg tror jeg aldri har spist der uten å bestille Ebi Ringo. Den inneholder blant annet jordbær og eple, som gjør at makien nesten smaker om en frisk dessert.

– Hva spiser du aldri?

– Chili. Jeg tror oppriktig det er noe galt med smaksløkene mine som gjør meg ekstra var på sterk mat. Men jeg øver på å takle det bedre.

Publisert: 18.05.2021 kl. 05:45
Oppdatert: 01.06.2021 kl. 16:48


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?