Vis meg din taco, Anita Rennan

KJØKKEN-PAR: Anita Rennan har sammen med samboeren Eyvind Hellstrøm gitt ut tre bøker.
KJØKKEN-PAR: Anita Rennan har sammen med samboeren Eyvind Hellstrøm gitt ut tre bøker.
Foto: Terje Bringedal
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Anita Rennans taco består både av hjemmelagde tortillas og hennes egen mango- og ananas-salsa. Men på ett punkt svikter hun, ifølge kokke-samboeren.

I denne spalten snakker vi med matglade kjendiser og kokker om hele Norges fredagsfavoritt, og hører hvordan deres taco ser ut. Neste kvinne ut er Anita Rennan. Bruker hun posekrydder som Bent Stiansen, spiser søndagstaco som Reneé Fagerhøi eller har larver i tacoen, som Kia Vejrup?

Rennan, som til daglig jobber i TV 2, har sammen med samboeren Eyvind Hellstrøm gitt ut tre bøker om mat de siste årene. Paret deler også hyppig mat-inspirasjon på Instagram – hun tar bildene, han står for maten.

Men når fredagstacoen skal på bordet er det Rennan, som er selverklært taco-elsker, som kokkelerer.

– Det kom frem i et VG-intervju at samboeren din ikke spiser tacoen du lager. Hvorfor ikke? Hva er det han ikke liker med den?

– Det er en sannhet med modifikasjoner. Han tøffer seg. Han spiser taco sammen med oss, men er kanskje ikke så veldig glad i tacokrydderet fra Old el Paso, så det går mest i vegetartaco.

– Hva må til for å få han til å spise tacoen din?

– Da må jeg nok begynne å lage krydderet selv.

– Du sier du elsker taco. Hvorfor?

– Jeg elsker taco fordi det er blitt en tradisjon annenhver fredag for Nils (sønnen journ.anm.) og meg, og etter hvert Eyvind. Og så er det så fint å starte helgen med noe som er forutsigbart, trygt og skaper god stemning. Og ikke minst, jeg elsker konseptet!

HJEMME-TORTILLAS: – Verdens enkleste ting å lage, og smaker mye bedre enn de du kjøper på butikken, sier Rennan om sine tortillas.
HJEMME-TORTILLAS: – Verdens enkleste ting å lage, og smaker mye bedre enn de du kjøper på butikken, sier Rennan om sine tortillas.
Foto: Anita Rennan/Privat

– Tortillas eller skjell?

– Hjemmelagde tortillas. Verdens enkleste ting å lage, og smaker mye bedre enn de du kjøper på butikken. 50/50 med maismel og vann og bitte litt salt. Eltes i kjøkkenmaskin. Stekes i tørr panne.

– Klassisk fredagstaco eller taco midt i uken?

– Kun fredagstaco annenhver fredag.

– Kjøttdeig eller vegetar?

– Karbonadedeig.

– Hjemmelaget eller ferdig salsa?

– Hjemmelaget.

– Ferdigrevet ost eller rive ost selv?

– River osten selv.

– Posekrydder eller hjemmelaget krydder?

– Posekrydder. Det er her det svikter.

– Lager du guacamole, salsa eller krydder selv? I så fall hvordan?

– Guacamole og enkle salsaer lager jeg selv. Krydder er posekrydder.

Guacamolen gjør jeg veldig enkel, den består av avokado, koriander, saften fra en halv lime og litt salt. Når det kommer til salsa er jeg mest glad i mango og ananas-salsa, tilsetter bitte litt chili og salt i tillegg til koriander.

– Nachos-chips på siden eller ikke?

Nachos ved siden av. Liker å knuse dem og strø over tacoen.

– Lettrømme eller seterrømme?

– Lettrømme.

– Hva med litt mango, da?

– Absolutt. Mango må man ha! Mango og ananas-salsa.

KLASSIKER: Rennans ultimate taco-kombo.
KLASSIKER: Rennans ultimate taco-kombo.
Foto: Anita Rennan/Privat

– Hva drikker du til taco?

– Jarritos med mandarinsmak. Og noen ganger et lite glass rødvin.

– Hvilken ingrediens klarer du deg ikke uten?

– Veldig vanskelig spørsmål. Tror jeg trenger alle for å få den beste smakskombinasjonen. 

– Hva er den perfekte tacos-underholdningen?

– Musikk. Min gode venninne Liv lager spillelister for meg. Men kan innrømme at jeg er over snittet glad i Bruce Springsteen.

– Hvem spiser du helst tacoen med?

– Nils, og familie og venner når verden er normal.

– Beskriv din ultimate taco-kombinasjon?

– Jeg er ikke så avansert, jeg trenger karbonadedeig, ost, rømme, agurk, tomat, guacamole, mango salsa og litt knust nachos på toppen.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?