Jakten på brødskiveglede: – Hva har du på skiva, Misgina Ghebremeskel

Ghebremeskel står bak flere barer i Oslo.
Ghebremeskel står bak flere barer i Oslo.
Foto: Thomas Andreassen
Maria Tveiten Helgeby

Det er ikke alltid «jo mer, jo bedre» stemmer. I hvert fall ikke for gründer Misgina Ghebremeskel når han skal lage sin ultimate skive med pesto og tzatziki.

Har du også spist mye ost og skinke det siste året? Sliter du også med å finne inspirasjon når du skal lage deg ei skive? Vi spør matprofiler om hjelp. Tidligere har vi snakket med matinfluenser og kokebokforfatter Julie Ilona Balas, og kokk Jimmy Øien fra Rest restaurant.

Misgina Ghebremeskel driver Oslo-barene Angst og Den gamle skobutikken, og skal åpne baren Hammerhai i Oslobukta i starten av neste år. Han er også medeier i restauranten Skaal som ligger på Grünerløkka.

– Hva slags pålegg har du alltid i kjøleskapet?

– Spesialsalami og ost. Jeg foretrekker Norvegia over Jarlsberg. Jeg liker Jarlsberg på pizza, men Norvegia på brødskiven siden det ikke er så store hull i osten - da blir det mer ost.

Ghebremeskel har også jobbet som programleder for NRK-programmet «Mobilfotografene», her i 2015.
Ghebremeskel har også jobbet som programleder for NRK-programmet «Mobilfotografene», her i 2015.
Foto: Frode Hansen

– Hva har du spist mest på skiva oppigjennom?

– Frem til jeg var cirka 18–19 år spiste jeg omtrent bare Nugatti. Så fra jeg var null år til i dag er det sikkert sjokoladepålegg.

– Jeg klarte å slutte med Nugattien etter en seks måneder lang backpackertur til Sør-Amerika. Der hadde de sjokoladepålegg, men ikke Nugatti - og det måtte være Nugatti. Så da jeg kom hjem var jeg kvitt suget etter sukker. Etter det vil jeg påstå det var egg, ost, smør og andre vanlige streite ting.

– Hva har du spist mest på skiva gjennom coronaåret?

– Det må være ost og paprika. Og spesialsalami. Så en vanlig skive ville for eksempel hatt smør, spesialsalami, to skiver ost, og så ville jeg ha fylt på med paprika til slutt. Blir jeg lei av paprika, kan jeg ta agurk. Blir jeg lei av agurk, kan jeg ta tomat. Men på tomaten må jeg ha salt og pepper. Og på agurken bare salt, ikke pepper. På paprikaen trenger jeg ingenting.

Den ultimate skiva har mange komponenter, blant annet hjemmelaget guacamole, spinat, egg, og brie.
Den ultimate skiva har mange komponenter, blant annet hjemmelaget guacamole, spinat, egg, og brie.
Foto: Privat

– Hva er din ultimate frokostskive?

– Jeg lager denne skiven hvis jeg har god tid på morgenen, og barna er i godt humør - som gjør at jeg kan bruke litt ekstra tid. Da rister jeg brødskiven til hakket før den er brent. Så har jeg på bittelitt smør mens skiven er varm så smøret smelter. Deretter har jeg på hjemmelaget guacamole, spinat, tynne, tynne skiver av rødløk, og cherrytomat delt i to. Ikke fire, som dama mi pleier å gjøre. Det må være to.

– Så må det være noen drypp av pesto, ikke smøring av pesto - det er to vidt forskjellige ting. Jeg vil ikke ha pesto på hver bit, men en liten sånn «wow, jeg fikk pesto!» når jeg først får det. Jeg vil også ha noen drypp av hjemmelaget tzatziki - den må dryppes på andre steder enn pestoen. Dette har vært en av gledene mine under coronaåret når det ikke har skjedd så mye annet - får jeg pesto eller tzatziki under egget?

– For oppå pestoen og tzatzikien skal det være noen tynne skiver brie, og et egg som er stekt på én side, med pepper og salt over. Hvis livet ditt er litt trått, så kan denne brødskiven bidra til at du ser andre sider av livet. Du bør spise den på en søndag!

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?