Donutgründer Talor Browne satser på nytt: – Føler meg som fugl føniks

9. februar 2019Aktuelt
GLEDER SEG: Australske Talor Browne ser frem til å starte donutproduksjon i Oslo, denne gangen i en mye større skala enn tidligere. Foto: Privat
GLEDER SEG: Australske Talor Browne ser frem til å starte donutproduksjon i Oslo, denne gangen i en mye større skala enn tidligere. Foto: Privat

Den tidligere Talor & Jørgen-medeieren teamer opp med Åpent Bakeri, og skal produsere enda flere donuts enn før.

I september i fjor ble det kjent at donutgründer Talor Browne, som var med på å grunnlegge donut-kafeen Talor & Jørgen i Oslo, fikk sparken fra sin egen bedrift.

Etter noen tøffe måneder har situasjonen tatt en overraskende, men svært positiv vending for australieren. Nå har hun nemlig fått muligheten til å prøve på nytt, i en mye større skala enn tidligere.

Startet eget selskap

Browne har nå startet selskapet Talormade, og i samarbeid med Åpent Bakeri skal hun fortsette å gjøre det hun alltid har gjort; «å lage deilige donuts og brenne god kaffe». Denne gangen i en mye større skala enn tidligere.

– Jeg kommer til å flytte inn i et av Åpent Bakeris gamle lokaler, hvor jeg skal bygge opp Talormades kaffebrenneri og donutproduksjon. Vi kommer også til å åpne flere butikker rundt om i Oslo etter hvert, forhåpentligvis innen 2020, forteller hun til Godt.

I tillegg skal Browne også lage kaffen som skal serveres i alle Åpent Bakeri-butikkene.

– Jeg kommer til å fortsette å utvikle oppskriftene enda mer. Jeg vil utforske flere smaker og leke litt mer med spennende vrier – det er det aller morsomste med jobben min. Og det beste er at jeg kan lage hva enn jeg vil. Vi har nå et svært kjøkken vi kan bruke til nettopp dette, og det er så spennende, sier hun engasjert.

Snudde negativiteten til noe positivt

Da Browne ble oppsagt fra Talor & Jørgen i høst, bestemte hun seg for å gå til sak mot styret, for usaklig oppsigelse. Hun forteller imidlertid at konflikten ble løst utenfor retten, noe hun er glad for.

– Jeg tror ikke noen har lyst til å bruke to år av livet sitt på en rettslig kamp, og det var ikke bra for meg mentalt. Så da jeg ble kontaktet av Åpent Bakeri, og fikk mitt livs mulighet, kunne jeg endelig legge alt bak meg og snu det om til noe positivt, sier hun.

Hun tror ikke hun ville fått muligheten til å samarbeide med Åpent Bakeri, som er investor i Talormade, om det ikke hadde vært for Talor & Jørgen.

– Det var der jeg fikk vist verden hva jeg kunne. Nå sitter jeg igjen med mye erfaring. Jeg har lært av mine feil og får nå sjansen til å bruke den kunnskapen til å bygge opp noe større og bedre. Det er ikke mange som får en så god mulighet, sier hun.

– Jeg føler meg som en føniks som har reist seg fra asken. Det kunne ikke ha blitt bedre.

Publisert: 09.02.2019 kl. 12:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?