Slik tilbereder du perfekt kylling

3. juni 2013Aktuelt
SPRØTT SKINN: Saftig kyllingbryst med sprøtt skinn og syrlig eple. Foto: Luke Schilling
SPRØTT SKINN: Saftig kyllingbryst med sprøtt skinn og syrlig eple. Foto: Luke Schilling

Lei av tørre kyllingfileter og seige lår? I siste episode av Smak av vår viser jeg deg grepene som gjør kylling til kongemat, enten du skal steke i panne eller bake i ovn.

Kylling er noe av det kjøttet vi spiser mest av, men det er gjerne brystene som får all oppmerksomheten. Hvorfor det? De er dyrest, og kjeldeligst - og blir tørre hvis du er det minste uforsiktig når du steker dem. Ved å bruke kyllingbryst som har fettet på, og et steketermometer, kan det bli til et måltid som er verdt prisen. Her viser jeg hvordan du lykkes med brystene.

Hvis du investerer litt kjælighet i det, kan du lage fantastiske ting av vingene for eksempel – de man kastet før i tiden. Jeg viser en utrolig komplisert og langdryg variant av kyllingvinger, som er røykt, syltet og stekt. Det krever at du har en kulegrill (som mange har) eller en kaldrøykeovn (som nesten ingen har), men det er ikke vanskelig å få til.

Det er lov å hoppe over røykingen, men det er verdt den ekstra innsatsen, og det erenklere enn man tror.

Jeg viser også hvordan du på best mulig vis kan få til å steke en hel kylling uten at den blir tørr, ved å steke den lenge på lav temperatur.

Følg Godt på instagram og facebook for oppdateringer og inspirerende matbilder hver dag!

Ekstra glad i kylling? Lag din egen kyllingrett og legg bilde ut på instagram under #godtno, så plukker vi deg kanskje til forsiden vår.

Publisert: 03.06.2013 kl. 12:30
Oppdatert: 03.06.2013 kl. 21:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?