Lykken er sukker og kanel for svingende!

13. januar 2017Aktuelt
FERSKT: Få ting slår fersk gjærbakst. Når den i tillegg er full av sukker, kanel og glasur blir fristelser enda større.
FERSKT: Få ting slår fersk gjærbakst. Når den i tillegg er full av sukker, kanel og glasur blir fristelser enda større.
Foto: Sara Johannessen VG

Finnes det egentlig noe deiligere enn å kose seg med en herlig gjærbakst på en kjølig vinterdag? Når baksten i tillegg har rikelig med sukker og kanel mellom lagene, klarer i hvert fall ikke jeg å stå imot særlig lenge.

Det eneste som slår en real kanelbolle må være en kanelbolle som sitter klistret sammen med en annen kanelbolle, toppet med en frisk kremostglasur. Cinnamon buns, eller kanelboller i trengsel om du vil. Den lille hemmeligheten er brunt sukker i fyllet. Masse brunt sukker. Trenger jeg egentlig si noe mer?

Dette er absolutt ikke helsekost, men lykke er jo bra for helsen det også. Så, det er like greit å finne frem kjøkkenmaskinen med det samme, for her skal det eltes, og det skal eltes vel og lenge for best mulig resultat. Nå er det nemlig «ut» å bruke den tradisjonelle fremgangsmetoden med å smelte smøret først. I stedet for skal det romtempererte smøret eltes inn til slutt for å oppnå en enda finere og saftigere bakst.

Dagens grunnoppskrift er et flott utgangspunkt, som gir mange valgmuligheter innen form og fasong. Lag gjerne et par tvistede kanelbrød med pistasj hvis det er digge brød som frister mest. Eller kanskje du heller foretrekker en velsmakende kringle. I motsetning til bestemors kringle har sukkeret og kanelen denne gangen havnet på utsiden av kringlen, som en knasende og søt omfavnelse. Jeg glemte nesten å fortelle at du også kan pynte kringlene med tykke striper smeltet sjokolade. Bare nevner det, jeg: For mye at det gode kan faktisk være helt topp!

Publisert: 13.01.2017 kl. 18:13
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 13:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?