Ukens matblogg: Vintergryte uten kjøtt

ANBEFALES: Fargerikt og godt med bare sunne grønnsaker og gode krydder. Foto: Mari-Louise Uldbæk Stephan
ANBEFALES: Fargerikt og godt med bare sunne grønnsaker og gode krydder. Foto: Mari-Louise Uldbæk Stephan
Magne D. Antonsen

Lag denne lette gryten full av sunne grønnsaker og varmende krydder.

Ukens matblogger Mari-Louise Uldbæk Stephan (33)Er journalistBor i BergenFavorittråvaren er søtpotetFavorittredskapen er en porselensknivNår jeg lager mat så liker jeg å ha god tidBlogg: Veggisbloggen som du finner på Veggis.samaraga.com.Foto: Henning Stephan
Ukens matblogger Mari-Louise Uldbæk Stephan (33)Er journalistBor i BergenFavorittråvaren er søtpotetFavorittredskapen er en porselensknivNår jeg lager mat så liker jeg å ha god tidBlogg: Veggisbloggen som du finner på Veggis.samaraga.com.Foto: Henning Stephan

- Vintergryten er enkel, men veldig smakfull, sier ukens matblogger Mari-Louise Uldbæk Stephan til Godt.

- Den egner seg veldig godt som gjestemat for den er så lett å lage til mange, men smaker nesten bedre dagen etter, for eksempel til søndagsbrunsj, sier hun.

- Det fine med vintergryten er at den har så mye smak. Kombinasjonen av kanel og chili er veldig god. I tillegg er det herlig å bruke så mange gode grønnsaker. Søtpotet, fennikel og jordskokk er supre råvarer til en slik gryte, forteller Mari-Louise.

- Følg anbefalingene i oppskriften når det gjelder krydder, da blir det passe sterkt, men grønnsakene kan du variere med etter hva du liker best, påpeker hun.

Les bloggen til Mari-Louise og følg henne på Facebook og Twitter også.

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 fennikel
  • 2 poteter
  • 1 søtpotet
  • 100 gram jordskokk eller pastinakk
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 boks tomater
  • 1 kopp vann
  • 1 kvast fersk timian eller kruspersille
  • 1 boks røde bønner
  • litt olje
  • litt salt
  • rømme til servering (valgfritt)

Mari-Louise bruker 50 minutter på å lage denne.

  1. Skjær opp løk og hvitløk. Varm opp en panne med litt olje. Stek løk og hvitløk i et par minutter.
  2. Tilsett krydder og rør rundt. Skjær opp grønnsakene i ganske små biter. Tilsett dem i pannen. La det steke i fem minutter.
  3. Tilsett tomater og vann. La alt putre i om lag 35 minutter. Rør underveis så det ikke brenner seg.
  4. Tilsett timian og bønner når det har gått 30 minutter.
  5. Sett rømme på bordet og bland inn en spiseskje i hver tallerken, hvis du vil. Spis den som den er eller servér med brød, ris eller couscous.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?