Oprah Winfrey med restaurantinvestering

NY INVESTERING: TV-dronningen Oprah Winfrey har investert i en restaurantkjede som fokuserer på sunn og sesongbasert mat. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
NY INVESTERING: TV-dronningen Oprah Winfrey har investert i en restaurantkjede som fokuserer på sunn og sesongbasert mat. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

TV-dronningen skal ha forelsket seg i konseptet, som handler om sunn og sesongbasert mat.

Mediemogulen Oprah Winfrey er kjent for sin interesse for mat. Allerede har hun lansert egne matprodukter, og hun har en privat grønnsakshage hun stadig høster råvarer fra.

Nå utvider hun merkevaren enda en gang ved å ta steget inn i restaurantbransjen. Winfrey har nemlig investert i restaurantkjeden True Food Kitchen. Det skriver matsiden Refinery29.

Etter å ha blitt introdusert for kjeden, forelsket Winfrey seg i konseptet som handler om sunn og sesongbasert mat, står det videre. Nå er TV-dronningen offisielt blitt en del av restaurantkjeden, som en egenkapitalinvestor og som en del av styret.

«Da jeg først spiste hos True Food Kitchen ble jeg så imponert av teamets lidenskap for sunn mat og, så klart, den deilige maten, at jeg visste jeg ville være en del av bedriftens fremtid,» stod det i en pressemelding, ifølge CNN.

Rollen hennes blir å jobbe med restaurantkjedens ekspansjon i USA, samt med selskapets forretnings- og markedsmålsettinger.

Mediemogulen viser for øvrig gladelig sin interesse for sunn og sesongbasert mat på sosiale medier. Blant annet elsker Winfrey «harvest day», den dagen i uken hvor hun høster råvarer fra kjøkkenhagen sin. Bildene merkes alltid med #Harvestday, og viser alle hennes kortreiste godsaker.

Winfrey er ikke den eneste kjendisen som har tatt steget inn i matverdenen.

Superstjerner som George Clooney, Drew Barrymore og Jay-Z gjør suksess med alkohol. Mens Clooney slo seg opp innen tequila med merket Casamigos - og deretter solgte firmaet til Diageo for svimlende 8 milliarder kroner - produserer Barrymore rosévin.

Jay-Z, hvis strømmetjeneste nylig fikk kritikk, eier champagne-selskapet Armand de Brignac. Her i Norge produserer Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven en rekke viner.

NB: I en tidligere versjon av denne artikkelen stor det i ingressen at Oprahs navn stod på restauranten, men kjeden heter True Food Kitchen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?