Enkel og barnevennlig fiskesuppe
Her er oppskriften på en enkel og sunn fiskesuppe med fiskeboller og reker. Som også faller i smak hos de små.
- Dette er en suppe jeg lager i hverdagen til sønnen og samboeren min fordi den er så rask å lage. Og så er den rimelig. Serverer du med godt brød og litt reker på toppen, blir dette luksus i hverdagen, sier ukens matblogger Trude H. Olsen til Godt.no.
- Av alle supper, er fiskesuppe det jeg lager oftest. Å bruke fiskeboller lærte jeg av mamma, som alltid laget hjemmelagde fiskeboller og fiskekaker. Selv er jeg ikke så god på fiskeboller, men ikke så verst på fiskesuppe, sier hun.
- Jeg synes generelt at suppe og godt brød er deilig når det er kaldt ute, for ingenting er som å dyppe brød i suppe. Denne suppa blir spesielt god på grunn av friske urter, en klatt rømme og en håndfull reker, forteller Trude.
- Det skal mye til for å mislykkes med denne suppa, men den blir mer delikat dersom grønnsakene kuttes i små terninger, ikke store klumper. Rekene skal bare varmes, ikke kokes. Og så er det det udefinerbare, at en må være flink å justere smaken med salt og pepper, fortsetter hun.
Les bloggen til Trude her, og følg henne på Facebook også.
- 2 store gulrøtter
- 2 stilker stangselleri
- 1 purreløk
- rapsolje til steking
- 5 dl fiskebuljong (ev. grønnsaksbuljong)
- 2 store mandelpoteter
- 1 pakke fiskeboller i kraft (500 gr)
- 2–5 toppede ss helrømme
- 100 gr frosne erter
- gressløk og dill
- ca. 20 reker
Trude bruker omtrent 30 minutter på å lage denne.
Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.