Starbucks stenger over 8000 filialer i USA etter rasismeanklager

FÅR KRITIKK: Kjeden anklages for rasediskriminering etter arrestasjonen av to menn som satt i en filial uten å ha bestilt varer. Foto: Saul Loeb/AFP
FÅR KRITIKK: Kjeden anklages for rasediskriminering etter arrestasjonen av to menn som satt i en filial uten å ha bestilt varer. Foto: Saul Loeb/AFP
Maria Tveiten Helgeby

Dette skjer etter at to afroamerikanske menn ble arrestert på en Starbucks-filial i Philadelphia da de ventet på en venn uten å ha kjøpt noe.

Det har stormet rundt Starbucks i USA de siste dagene, og 29. mai stenger den verdensomspennende kjeden alle sine USA-filialer fra ettermiddagen av og resten av dagen for å lære om rasediskriminering.

I helgen gikk nemlig en video viralt av at to afroamerikanske menn ble arrestert på en Starbucks i Philadelphia. Grunnen var at de satt der uten å ha kjøpt varer, og ikke ville gå da de ble bedt om det siden de ventet på en venn som skulle komme til kafeen.

Ifølge New York Magazine er det flere versjoner av hendelsen, men flesteparten av de som var der mente at arrestasjonen skjedde uten grunnlag, og at det skjedde på grunn av diskriminering.

Reaksjonene har vært mange og sterke etter helgen: Den ansatte som ringte politiet jobber ikke lenger i filialen, og folk har protestert utenfor filialen i Philadelphia, ifølge Grubstreet.

Etter noen dager beklaget direktøren for Starbucks, Kevin Johnson, i en pressemelding. Johnson skrev blant annet at det var vanskelig å se på videoen, og at politiet ble ringt på feil grunnlag.

Nå har den verdensomspennende kjeden meldt at de i neste måned stenger alle sine over 8000 butikker i USA for å ha en «racial-bias education»-dag, altså en dag der de ansatte skal lære om rasediskriminering, og hvordan de kan unngå det i kafeene sine. Stengingen skjer på ettermiddagen den 29. mai, står det i pressemeldingen.

Omlag 175.000 ansatte kommer til å ta del i opplæringen, som også vil bli obligatorisk for alle nyansatte, skriver Grubstreet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?