Brasiliansk mat til OL-festen

4. august 2016Aktuelt
OLALA: Frityrstekte coxinha med kylling og ost eller en spennende dessert med avokadokrem og pasjonsfruktmousse. Foto: NTB Scanpix / Keely/GormandizeWithUsBlogspot.no
OLALA: Frityrstekte coxinha med kylling og ost eller en spennende dessert med avokadokrem og pasjonsfruktmousse. Foto: NTB Scanpix / Keely/GormandizeWithUsBlogspot.no

Denne uken braker det løs i Rio de Janeiro. Men Brasil har mer å by på enn sportsarrangementer, samba og store statuer. Ikke minst fantastisk spennende mat.

I anledning sommer-OL har vi bedt noen brasilianske matbloggere dele sine favorittoppskrifter med oss – så vi kan kose oss med brasiliansk middag både under og etter festen.

Feijoada omtales ofte som Brasils nasjonalrett. Når den ikke omtales som Brasils nasjonalresterett, fordi den ofte ble laget med de mindre fine stykningsdelene fra grisen. De man ikke brukte til andre, litt finere matretter. Men den har blitt mange brasilianeres favorittrett – og i dag legger man gjerne litt innsats i å velge gode pølser og kjøttbiter til sin feijoada.

Coxinha er brasilianernes svar på kroketten – revet kyllingkjøtt, blandet med god ost, pakket i deig og frityrstekt. Aller helst skal en coxinha formes litt som et kyllinglår (tradisjonelt var den nemlig akkurat det, et frityrstekt kyllinglår…), men den smaker like godt i rund form.

Til dessert serverer de ofte brigadeiros, en deilig sjokoladefudge laget med søt, kondensert melk. Den kan spises med skje - bokstavelig talt. Eller rulles til baller og pyntes med sjokoladestrø i fine farger.

Lidenskap er for mange synonymt med Brasil. Så hva passer vel bedre enn en dessert med pasjonsfrukt – den mest romantiske av alle frukter. Mousse de maracujá er en deilig myk pasjonsfruktmousse, som du vil komme til å elske.

Publisert: 04.08.2016 kl. 14:56
Oppdatert: 04.08.2016 kl. 15:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?