Brasiliansk mat til OL-festen

OLALA: Frityrstekte coxinha med kylling og ost eller en spennende dessert med avokadokrem og pasjonsfruktmousse. Foto: NTB Scanpix / Keely/GormandizeWithUsBlogspot.no
OLALA: Frityrstekte coxinha med kylling og ost eller en spennende dessert med avokadokrem og pasjonsfruktmousse. Foto: NTB Scanpix / Keely/GormandizeWithUsBlogspot.no
Pia Cecilie Vabro

Denne uken braker det løs i Rio de Janeiro. Men Brasil har mer å by på enn sportsarrangementer, samba og store statuer. Ikke minst fantastisk spennende mat.

I anledning sommer-OL har vi bedt noen brasilianske matbloggere dele sine favorittoppskrifter med oss – så vi kan kose oss med brasiliansk middag både under og etter festen.

Feijoada omtales ofte som Brasils nasjonalrett. Når den ikke omtales som Brasils nasjonalresterett, fordi den ofte ble laget med de mindre fine stykningsdelene fra grisen. De man ikke brukte til andre, litt finere matretter. Men den har blitt mange brasilianeres favorittrett – og i dag legger man gjerne litt innsats i å velge gode pølser og kjøttbiter til sin feijoada.

Coxinha er brasilianernes svar på kroketten – revet kyllingkjøtt, blandet med god ost, pakket i deig og frityrstekt. Aller helst skal en coxinha formes litt som et kyllinglår (tradisjonelt var den nemlig akkurat det, et frityrstekt kyllinglår…), men den smaker like godt i rund form.

Til dessert serverer de ofte brigadeiros, en deilig sjokoladefudge laget med søt, kondensert melk. Den kan spises med skje - bokstavelig talt. Eller rulles til baller og pyntes med sjokoladestrø i fine farger.

Lidenskap er for mange synonymt med Brasil. Så hva passer vel bedre enn en dessert med pasjonsfrukt – den mest romantiske av alle frukter. Mousse de maracujá er en deilig myk pasjonsfruktmousse, som du vil komme til å elske.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?