Se pannekakekunsten av norske kjendiser

18. september 2015Aktuelt
MATKUNST: Kjenner du igjen de norske politikerne i pannekakeformat? Foto: Nathan Shields
MATKUNST: Kjenner du igjen de norske politikerne i pannekakeformat? Foto: Nathan Shields

Med en stødig hånd og pannekakerøre portretterer amerikanske Nathan Shields norske kjente ansikter som Erna Solberg rett i stekepannen.

Det er få ting som slår amerikanske pannekaker til frokost, men for tobarnsfaren Nathan Shields fra Texas ble runde pannekaker rett og slett for kjedelige. I løpet av de seneste årene har han blitt berømt for sin pannekakekunst av alt fra tegneseriefigurer til kjøretøy. De imponerende pannekakene har blitt av omtalt av medier over hele verden. Særlig ansiktene i pannekakeformat har den seneste tiden blitt viet oppmerksomhet.

– Jeg tror Einstein var det første ansiktet jeg lagde fordi det er gjenkjennelig selv når man roter det til, fortalte Shields i et intervju med Peninsula Daily News.

Norske politikere

Siden Einstein-pannekaken har Shields fått god øvelse i å portrettere kjente ansikter i pannekakeformat. Tidligere i år feiret han pannekakedagen med å portrettere kjendiser som Kim Kardashian, hertuginne Kate av Cambridge og David Beckham.

Nå har han tatt steget inn i den norske kjendisverden initiert av oppskriftstjenesten TINE MatSans. Selv om valget er over, har matkunstneren latt seg inspirere og gjenskapt Erna Solberg og Jonas Gahr Støre som pannekaker.

Og på mandag twitret statsministeren selv til Gahr Støre om pannekakekunsten:

Shields tegner først konturene av ansiktet med en spruteflaske fylt med pannekakerøre. Mens pannekakerøren blir mørkere i stekepannen fyller han gradvis inn de tomme områdene med detaljer som øyne, nese, munn og hår. Til slutt snur han pannekaken over for å vise frem ferdig resultat.

Se videoene av hvordan Shields lager pannekakene av Erna og Jonas:

Begynte med en skje

Den tidligere mattelæreren begynte med pannekakekunsten da han ble hjemmeværende med barna. Med illustratørbakgrunn fikk Shields inspirasjon til å prøve ut kreative motiver i stekepannen en dag han skulle lage frokost til barna. Tanken var å lære barna som da var 6 og 3 år om blant annet dyrearter via matkunst.

Etter at bildene av de kreative pannekakene ble lagt ut på sosiale medier ble de delt over hele verden. I dag deler han bilder av pannekakekunsten på nettsiden SaipanCakes.com.

De aller første pannekakene var av den enklere varianten laget med hjelp av kun en skje. Etter hvert oppdaget han at ketchupflasken hadde flere bruksområder, og gikk til anskaffelse av en egen beregnet til pannekakekunst.

Se flere norske kjente ansikter portrettert av pannekakekunstneren:

Kjetil Jansrud med sirup på? Foto: Nathan Shields
Kjetil Jansrud med sirup på? Foto: Nathan Shields
En rykende fersk Marit Bjørgen rett fra stekepannen. Foto: Nathan Shields
En rykende fersk Marit Bjørgen rett fra stekepannen. Foto: Nathan Shields

Publisert: 18.09.2015 kl. 15:03
Oppdatert: 21.09.2021 kl. 10:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?