Så enkelt lager du «Masterchef»-Sarahs fyldige thaisuppe med kongekrabbe

5. november 2014Aktuelt
FORNØYD: -  Innimellom holdt jeg på å sprekke av stolthet da dommerne skrøt av meg, forteller Sarah Natasha Melbye som har blitt rørt til tårer ved flere anledninger under konkurransen. Nå er hun en av finalistene. Foto: TV3/Privat
FORNØYD: - Innimellom holdt jeg på å sprekke av stolthet da dommerne skrøt av meg, forteller Sarah Natasha Melbye som har blitt rørt til tårer ved flere anledninger under konkurransen. Nå er hun en av finalistene. Foto: TV3/Privat

Hvis du er frossen i høstkulden, har programleder og journalist Sarah Natasha Melbye løsningen. Rød curry, ingefær og chili gjør denne suppen perfekt på kalde høstkvelder.

Finaleuken er i gang på TV3-programmet «MasterChef», og denne uken kjemper journalist og programleder Sarah Natasha Melbye mot programleder Gaute Grøtta Grav, politiker Per Sandberg, artist Karina Dahl, komiker Terje Sporsem og skuespiller Guri Schanke.

– Jeg var ikke interessert i å lage mat før jeg ble med på «MasterChef», så min reelle målsetting da jeg ble var å komme til dag to. Jeg hadde aldri forventet å klare meg helt til finalen, forteller Melbye.

Ny matglede

Dette er for øvrig ikke første gang Melbye har kokkelert på TV-skjermen. Hun har tidligere vært på «God Morgen Norge» og laget mat med Wenche Andersen.

– Da lagde jeg en grønn kyllingcurry rett og slett fordi det var den retten jeg kunne, ler Melbye.

Programlederen, som blant annet er kjent fra «Vil du bli millionær» og «Ettermiddagen» på TV2, sier hun har fått et nytt syn på mat og matlaging etter deltagelsen.

– Før spiste jeg gjerne knekkebrød, yoghurt eller ferdigmat til middag hvis jeg hadde dårlig tid, men nå setter jeg av tid hver dag til å lage et godt måltid. Jeg har til og med prøvd meg på molekylær gastronomi, og lagd små gelékuler og innkapslet frukt. Jeg skal ikke si det var helt vellykket, men det var veldig gøy, forteller den nå matglade journalisten.

Smaker seg frem

Inspirert av deltagelsen lager Melbye innimellom middag under tidspress, og smaker seg fram til nye retter. Som for eksempel denne fyldige currysuppen med kongekrabbe.

– Dette er en suppe som røsker litt fordi den blant annet inneholder chili og hvitløk. Den er sabla god, om jeg får si det selv, sier finale-deltageren.

Kongekrabben kan byttes ut med stekt kylling, og du kan fint tilsette de grønnsakene du måtte ønske.

– Suppen er veldig mektig og tung siden jeg serverer den som en mellomrett. Hvis du vil lage en lettere suppe kan du la den koke litt kortere så den ikke blir fullt så fyldig, og eventuelt tilsette litt mindre crème fraîche, tipser Melbye.

Oppskriften finner du under bildet.

KREMET: Sarah Natasha Melbye kan tipse om at currysuppen passer perfekt nå på høsten. Foto: Privat
KREMET: Sarah Natasha Melbye kan tipse om at currysuppen passer perfekt nå på høsten. Foto: Privat

Kremet rød currysuppe med kongekrabbe à la Sarah

Ingredienser

2 fedd hvitløk, finhakket

1–2 cm frisk ingefær i biter

Frisk rød chili

2–3 ts rød currypaste

3–4 dl matfløte

2 dl crème fraîche

Litt sukker

Pepper

1 lime i båter

Kongekrabbe, ca. 100 gram per person, evt. stekt kylling

Grønnsaker som sopp, paprika og sukkerter - kan sløyfes

Fremgangsmåte

1. Fres hvitløk, opphakket chili og ingefær i en kjele med litt olje, og tilsett den røde currypastaen etter et par minutter.

2. Tilsett fløte og crème fraîche, og la det syde på lav varme til den tykner. Jo lengre du lar suppen syde, dess fyldigere og tykkere blir den.

3. Smak til med mer currypaste, sukker og pepper.

4. Sil suppen slik at du blir kvitt alle biter av chili, ingefær og hvitløk. Tilsett eventuelt grønnsaker og la dem koke seg møre.

5. Damp kongekrabben uten skall i noen få minutter, og ha den i suppen.

6. Server med frisk lime som skvises over ved servering.

Lysten på flere oppskrifter fra «Masterchef»-deltakerne?

Publisert: 05.11.2014 kl. 09:16


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?