Til hovedinnhold

Årets matblogger 2016 skal kåres

9. september 2016Aktuelt
VINNERNE FRA 2014: Samlet på scenen, fra venstre Ida Gran-Jansen, Gunnar Skoglund, Silje Feiring, Jane H. Johansen, Trine Sandberg og Trine Færaas. Foto: Finn Ståle Feberg
VINNERNE FRA 2014: Samlet på scenen, fra venstre Ida Gran-Jansen, Gunnar Skoglund, Silje Feiring, Jane H. Johansen, Trine Sandberg og Trine Færaas. Foto: Finn Ståle Feberg

Jakten på landets beste matblogger er endelig i gang. Nå kan du nominere dine favoritter.

For andre gang skal Mathallen i samarbeid med Godt arrangere bloggprisen Årets matblogger for å hedre de norske inspirerende matbloggerne.

– Matbloggerne spiller nå mer enn noen gang før en stadig viktigere rolle i valget av maten på middagsbordet eller kakene til barnebursdagen. De er inspiratorer, trendsettere og benchmarken for hverdagsmaten i veldig mange hjem i Norge i dag, sier daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

– Vi opplevde et stort engasjement rundt kåringen i 2014 og det var fantastisk å se hvor mye matbloggerne betydde for folk. De fortjener å bli hedret og derfor lager vi denne festen for dem, legger han til.

Selve finaleshowet med prisutdeling går av stabelen lørdag 5. november, men allerede nå kan du nominere kandidater i alle syv kategorier.

Hovedprisen «Årets matblogg» er det folket som til syvende og sist bestemmer. En fagjury vil plukke ut fem kandidater blant de nominerte som går videre til finalen og som deretter skal stemmes frem.

Flere kategorier

I tillegg til publikumsprisen, vil det også i år kåres vinnere i ulike underkategorier: Årets drikkeblogg, Årets foto i blogg, Beste nytekning, Årets bake- og søtsakerblogg, Beste nykommer og Årets nisjeblogg.

Disse vinnerne blir nominert av folket, men stemt frem av juryen.

Nominasjonssiden er åpen frem til 7. oktober. Finalekandidatene til publikumsprisen vil presenteres i ukene etter. Samtidig vil leserne finne en avstemning på Godt.no hvor man kan avlegge sin stemme til den man mener fortjener prisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NORGES MATMOR: Ingrid Espelid Hovig kom for å hylle matbloggerne. Foto: Mattis Sandblad/VG
NORGES MATMOR: Ingrid Espelid Hovig kom for å hylle matbloggerne. Foto: Mattis Sandblad/VG

Stor suksess

Da Årets matblogger ble arrangert for første gang i 2014 strømmet det inn nesten 2000 nominasjoner. Under finaleshowet hadde blant annet Ingrid Espelid Hovig og flere kjendiskokker tatt turen for å hylle matbloggerne.

Til slutt var det Trine Sandberg, som står bak bloggen Trines Matblogg, som stakk av med den gjeve hovedprisen som «Årets matblogg».

Senere samme år ble det kjent at Sandbergs første kokebok var Cappelen Damms mestselgende kokebok gjennom tidene. Året etter ga hun ut sin andre kokebok, samtidig bestemte hun seg for å slutte i jobben som jurist for å satse fullt på hobbyen.

Tidligere «Hele Norge baker»-vinner Ida Gran-Jansen kunne smykke seg med ny pris da hun vant «Årets beste bakeblogg».

– Dette er kjempegøy og uventet egentlig. Jeg er så glad for at min lidenskap kan være med å inspirere andre, sa Gran-Jansen til Godt rett etter prisutdelingen.

Hun kunne da røpe at det var flere spennende prosjekter på gang. Samme høst dukket hun opp på TV-skjermen med sitt eget bakeprogram.

Også Jane H. Johansen og Gunnar Skoglund som henholdsvis vant «Årets alternativblogg» og «Årets drikkeblogg» har utgitt egne bøker.

ÅRETS MATBLOGGER 2014: Mange hadde tatt turen til Mathallen for å få med seg prisutdelingen. Foto: Mattis Sandblad / VG
ÅRETS MATBLOGGER 2014: Mange hadde tatt turen til Mathallen for å få med seg prisutdelingen. Foto: Mattis Sandblad / VG

Publisert: 09.09.2016 kl. 15:59
Oppdatert: 12.09.2016 kl. 14:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?