«Luksusfellens» Silje Sandmæl: – Alltid mamma som lager julemiddagen

21. desember 2017Aktuelt
FORBILDE: Det var stort for Silje Sandmæl å møte håndballspilleren Gro Hammerseng. Her med programleder Halvor Bakke. Foto: TV3
FORBILDE: Det var stort for Silje Sandmæl å møte håndballspilleren Gro Hammerseng. Her med programleder Halvor Bakke. Foto: TV3

Til jul spiser «Luksusfellen»-programlederen alltid ribbe, men julekaker er hun ikke spesielt glad i. Vi har tatt en juleprat med Silje Sandmæl. 

Vi har tidligere snakket med matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg om hennes juletradisjoner. Da kunne hun fortelle at de alltid spiser hjemmelaget pizza i løpet av julen, men at julaften er forbeholdt ribbe.

Slik er det hos forbrukerøkonom og programleder i «Luksusfellen» Silje Sandmæl også.

– Vi spiser alltid ribbe med rødkål og medisterkaker på julaften, og det er alltid mamma som lager julemiddagen. Sånn har det alltid vært, og hun har fortsatt ansvaret, ler Sandmæl.

Økonomen forteller at hun også må ha fire spesielle «slag» julekaker.

– Jeg er ikke et kakemenneske, men sortene vi alltid lager er brente mandler, kolakaker, havreflarn og marsipankuler vi ruller i sjokolade, sier økonomieksperten.

På lille juleaften hun ha julegrøt.

– Mandel i grøten er et «must», og vi må selvfølgelig sette grøt ut til nissen, sier Sandmæl.

Planlegg julehandelen

Når Sandmæl skal ta den store julehandelen i matbutikken, sier hun det er viktig å være bevisst - og at man må planlegge.

– Ha alltid med deg handleliste når du tar julehandelen. Hvis du handler basert på det magen ønsker, ender du fort opp med altfor mye mat i huset. Tenk at du skal prøve å unngå å kaste mye mat.

Viktigst av alt: Ha med deg en handleliste.

– Med en handleliste sparer du både tid og penger, tipser hun.

Forbilde

Denne uken er Sandmæl aktuell som gjest på «Eventyrlig jul», der kokk Kjartan Skjelde serverer tradisjonelle juleretter på nytt vis. Der spiste hun middag med blant annet håndballstjernen Gro Hammerseng, som var spesielt for økonomieksperten.

– Gro Hammerseng er en fantastisk person, og et av mine forbilder - både på banen og som person, forteller Sandmæl og fortsetter:

– Jeg har spilt håndball i mange år, så det var veldig stort å møte henne.

Hva spiser du til jul? Del gjerne tips i kommentarfeltet!

Publisert: 21.12.2017 kl. 15:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?