Til hovedinnhold

Digg bakst til helgen: Saftige hveteboller, skolebrød og fastelavnsbolle

28. februar 2014Aktuelt

Én deig - tre forskjellige bollevarianter. En god bolleoppskrift er alltid bra, og resultatet er enda bedre.

Når vi med fastelavnssøndagen får servert en egen dag for bollefråtsing, er det bare å klappe i hendene for en tradisjon som passer meg midt i blinken.

Store og saftige boller med krem, deilig bringebær og et tykt lag melis. Boller som ligner deilige små bløtkaker.

Planen var å fore seg opp før fasten. Skikken var noe sånt som at man skulle spise ni ganger i hvert hjørne av stua på fastelavnssøndag, eller fleskesøndag som den også ble kalt.

Fastelavnsboller er rester av denne skikken, men jeg kommer ikke til å spise meg gjennom hele stua altså, det får da være grenser.

Den påfølgende blåmandagen kan fort bli litt i tøffeste laget.

Men når feitetirsdagen kommer, kan du igjen klinke skikkelig til med lune skolebrød – tunge av topping. Du vet de er perfekte når du sitter igjen med vaniljekrem på nesa og melisglasur på fingrene.

Deretter er det bare å stålsette seg for askeonsdag og 40 magre dager.

LUFTIGE OG STORE: Med en luftig bolledeig har du et godt utgangspunkt - tilsett sjokoladebiter eller rosiner for ekstra smak. Foto: Sara Johannessen/VG
LUFTIGE OG STORE: Med en luftig bolledeig har du et godt utgangspunkt - tilsett sjokoladebiter eller rosiner for ekstra smak. Foto: Sara Johannessen/VG
KREMETE GODT: Boller med pisket krem og bringebærsyltetøy hører ikke bare til på fastelavenssøndag. Du kan gjerne blande krem og syltetøy til bringebærkrem. Foto: Sara Johannessen/VG
KREMETE GODT: Boller med pisket krem og bringebærsyltetøy hører ikke bare til på fastelavenssøndag. Du kan gjerne blande krem og syltetøy til bringebærkrem. Foto: Sara Johannessen/VG
KLASSISKE: Skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem og søt topping er alltid en slager. Foto: Sara Johannessen/VG
KLASSISKE: Skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem og søt topping er alltid en slager. Foto: Sara Johannessen/VG

Skal du bake i helgen? Vis oss bollebaksten din på Instagram, og merk bildet med #godtno.

Publisert: 28.02.2014 kl. 08:06
Oppdatert: 08.07.2016 kl. 09:25


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?