Til hovedinnhold

Gjør det enkelt

13. november 2012Aktuelt
Pasta Carbonara kan man spise igjen og igjen - og igjen. (Foto: Gidske Stark)
Pasta Carbonara kan man spise igjen og igjen - og igjen. (Foto: Gidske Stark)
AvFredrik HaldogGidske Stark

Verdens beste pasta carbonara fikk jeg på en nedlagt bensinstasjon i Frankrike.

Noen retter får man bare dilla på. Pasta carbonara er en av disse.

Fredagsmiddagen vår i oppveksten var gjerne pasta med smør og parmesan. Vi hadde sjelden saus til, så basisretter av pasta er blitt viktig for meg. En gang på begynnelsen av 70-tallet kom mine foreldre hjem fra Italia med to ting som gjorde inntrykk – en T-skjorte med alle mulige bilmerker på og tagliatelle fra Barilla. Den ble servert med parmesan og smør, selvfølgelig. For første gang forsto jeg at det er forskjell på ulike tørkede pastatyper.

Så til carbonara: Denne pastaretten har jeg spist svært mange steder. Selvfølgelig i Italia, men også i London, der du finner noen av de beste italienske restaurantene i verden. Den aller beste pasta carbonaraen spiste jeg i Frankrike da vi skulle på The Cure-konsert. Før konserten måtte vi ha mat, og på grunn av lite reisebudsjett så vi etter billige spisesteder. Rett før byen observerte vi en nedlagt bensinstasjon, som var bygget om til restaurant.

Vi parkerte og satte oss ned der pumpene tidligere hadde stått. Der ble vi tatt imot av en kjempehyggelig italiensk familie som hadde drevet bensinstasjon til veien ble lagt om. Nå trengte folk her mer mat enn bensin. Her fikk jeg servert en fantastisk carbonara sammen med blandet salat. Når jeg lager min egen variant, henter jeg gjerne inspirasjon fra de ulike måltidene jeg selv har spist.

Fredriks carbonara

Foto: Gidske Stark
Foto: Gidske Stark

Fredriks Carbonara henter inspirasjon fra en nedlagt bensinstasjon i Frankrike. (Foto: Gidske Stark)

240 g bacon i strimler

400 g tørr pasta

4 dl kremfløte

250 g frosne selskapserter

100 g parmesan

6 drag med pepperkvern

4 eggeplommer

Salt og pepper

Stek bacon i litt olje, ha i fløte og kok dette til det tykner, slik at fløten henger på skjeen.

Tilsett erter. Bland så i pasta og vend dette sammen. Smak til med salt og pepper. Serveres med revet parmesan og eggeplomme.

Blandet salat

4 hoder hjertesalat

240 g små blomkålbuketter

16 minigulrøtter i skiver

12 reddiker i båter

20 sukkererter

12 ss god olivenolje

4 stk. vårløk

Noen dråper sitron

1 klype fingersalt til å drysse over salaten

Del hjertesalaten i 4 deler og anrett grønnsakene rundt. Ha over olivenolje, sitron og dryss over litt fingersalt som knuses mellom fingrene.

Serveres med grissini (brødpinner).

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?