Prøv rakfisktapas - enklere å lage enn taco
Rakfisk er enkelt og herlig høytidelig, og servert med champagne på lille julaften er det en fin start på julen.
- Rakfisk er den perfekte festmaten for det er ekstremt ukomplisert å forberede, sier ukens matblogger Lars Erik Lappen til Godt.no.
- Faktisk er det enklere enn taco vil jeg påstå. Jeg vil anbefale et utvalg av rakfisktapas kvelden før kvelden, og gjerne med et glass champagne til!
- Er det første gangen du lager rakfisk vil jeg anbefale å kjøpe vakuumerte ferdig filét. Bruk gjerne hansker om du er redd for lukten, men moderne fisk lukter ikke så stramt som ryktene vil ha det til. Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, skjær i passende biter og anrett med tilbehør, fortsetter Lars Erik.
- Rakfisk skal være smøremyk, altså skal du kunne smøre den utover lefsa, understreker han. Jeg har hatt stor suksess med lagret rakfisk selv til nybegynnere. Ha heller litt mindre rakfisk i lefsa, og litt mer rødbet og rømme.
- Det viktigste du må passe på er hygienen. Ikke la det ligge igjen rester eller embalasje på kjøkkenet, men gå ut med det før du legger deg. Alternativet er en stram lukt på kjøkkenet dagen etter, sier bloggeren.
Ingredienser for 4 personer
- 1 filet rakfisk skåret i passende skiver
- God lefse
- Godt flatbrød
- Kokt mandelpotet, pass på at du ikke overkoker dem
- Philadelphia ost
- Rødbeter
- 0,5 purreløk skåret i tynne skiver
- Seterrømme
- 0,5 rødløk, finhakket
- Godt smør
Slik gjør du
Ta fisken ut av pakningen og tørk den lett med kjøkkenpapir. Skjær fisken på tvers i passende biter, tykke skiver blir fort litt mektige.
Rakfisk i lefse
Smør et lag Philadelphiaost på en lefsebit, legg på biter med rakfisk, rødbet og purreløk. Rull tett sammen og skjær i biter.
Rakfisk på flatbrød
Ha litt rømme på en passende flatbrødbit, og anrett fisk, rødløk og purre på toppen.
Rakfisk på mandelpotet
Kok mandelpotet forsiktig på lav varme. Når de er ferdige lar du dem ligge i kaldt vann noen minutter før du skjærer noen av dem i skiver og bruker det som toast med rødløk, fisk, rømme og purreløk.
Legg alt sammen på et fat sammen med smør, rømme og litt mer tilbehør, og server med et glass champagne.
Følg Lars Erik på Instagram og Facebook, og del dine egne matbilder med #godtno så kommer du kanskje med på siden vår for matbilder vi digger.
Publisert: 28.11.2013 kl. 19:55
Oppdatert: 02.12.2013 kl. 11:11
Lag deg en gratis konto