Lise Finckenhagens julemat: Ribbe og pinnekjøtt med friskt tilbehør

11. desember 2020Aktuelt
TRADISJONSRIK JULEMAT: Enten du skal lage ribbe eller pinnekjøtt på julaften, finner du oppskriftene under.
TRADISJONSRIK JULEMAT: Enten du skal lage ribbe eller pinnekjøtt på julaften, finner du oppskriftene under.
Foto: Stian Broch

Ventetiden er snart over og det er igjen duket for årets mest tradisjonsrike måltid.

Ja, er det en middag som har vært bestemt lang tid i forveien, kanskje tilbake i generasjoner, så er det denne. Men spørsmålene melder seg likevel, og spesielt hvis du er førstegangsribbesteker eller ikke føler deg helt trygg på hvordan det var igjen med dette pinnekjøttet.

Det er flere måter som fører frem til saftig ribbe med sprø svor. Og selv om julekvelden er dagen hvor tradisjon trumfer kreativiteten på kjøkkenet, er det likevel lov å prøve noe «litt» nytt.

RIBBETALLERKEN: Ribbe med smakfullt tilbehør hører julen til.
RIBBETALLERKEN: Ribbe med smakfullt tilbehør hører julen til.
Foto: Stian Broch

Langtidsstekt ribbe kan jeg anbefale på det varmeste, selv om det betyr at kokken får en grytidlig start på julemorgenen. Men tro meg, når du stolt skjærer opp den saftige, deilige juleribba med nydelig sprø svor – kommer du ikke til å angre!

Er det pinnekjøtt som står på menyen, håper jeg du vil teste ut potettrikset hvis du ikke har gjort det før. Hele mandelpoteter i bunnen av gryten istedenfor pinner. Jeg vet det høres helt sprøtt ut, men potetene koker utrolig nok ikke i stykker, de bare suger til seg enormt med smak og blir helt faste i konsistensen.

Og la gjerne ribba og pinnekjøttet få noen ekstra friske og fristende følgesvenner i år. En knasende sprø og fruktig salat kan virkelig løfte en tung juletallerken til nye, lette og fargerike høyder!

Med de beste ønsker om en nydelig og fredfull julefeiring fylt til randen med kjærlighet og glede! Ta vare på hverandre.

Publisert: 11.12.2020 kl. 12:18
Oppdatert: 26.10.2021 kl. 14:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?