Sommerens spiseguide til Trondheim

28. juni 2021Aktuelt
Jossa, Credo og Edoramen ligger på rekke og rad i Ladeveien. Rekesmørbrød fra Sellanraa.
Jossa, Credo og Edoramen ligger på rekke og rad i Ladeveien. Rekesmørbrød fra Sellanraa.
Foto: Hanna Kristin Hjardar/ Mathias Steinbru

Trondheim er ikke bare full fest i skinnvest. Det er skikkelig god mat også.

Dette er en liten guide som gir deg det vår restaurantanmelder syns er best akkurat nå, sommeren 2021. Alt fra små skjulte perler til lokale favoritter. Hvis det er noe du mener han bør prøve neste gang han er i byen, legg gjerne inn en kommentar under.

Nidelven renner stille gjennom en av de absolutt beste matbyene i landet. En by som er bygget opp av både lav og høy matkultur. Trondheim ligger nemlig midt i matfatet, og det merker du raskt. Her er det beste fra hav og jord samlet på nesten hvert gatehjørne. 

Hotel Britannia i Trondheim.
Hotel Britannia i Trondheim.
Foto: Ole Martin Wold

Frokost

Jeg har tidligere snakket ned hotellfrokoster. Men frokosten på Britannia er god. Den er á la carte - du får det du vil ha og du får skikkelig god service samtidig. Det finnes ikke en bedre måte å våkne på enn med egg laget etter eget ønske servert på servise med gullkant. 

Et stykke utenfor byen finner du et fransk bakeri. Franske nytelser er navnet. Det gjemmer seg mellom store outlets, men den eneste grunnen til å reise hit er bakverket, ikke tilbudet på sportsutstyr. Nyt en kaffe og croissant mens du titter på bakerne som jobber bak det store vindu i enden av lokalet. Ta med deg en baguette du kan tygge på når sulten blir stor gjennom dagen. 

Franske fristelser.
Franske fristelser.
Foto: Mathias Steinbru

Kaffe

Jacobsen og svart åpner snart i Arkitektenes hus. De hadde kaffe av den typen du ender opp med å drikke alt for mange kopper av på det forrige stedet, så det er liten grunn til å tro det blir dårligere her. De har også bakverk, så du kan ta den lille ekstra koppen mens du forbereder deg på dagen som skal komme. 

Lunsj

Sellanraa, cafeen på litteraturhuset i Trondheim, har de en lunsj som kan være så lang som du ønsker. Fra gode overlessede rekesmørbrød, til en mangeretters lunsj. 

Vil du heller sitte ved en fontene i en sal med glasstak er Palmehaven på Britannia hotell et deilig alternativ.

Der kan du få deg en tartar rørt ved bordet mens du blir svalnet av den sildrende fontenen. Er du av typen som liker osten smeltet og kjøttet fermentert kan en tur til Grano pizza anbefales. Ifølge de lokale er også paninien god, spesielt panini nummer to skal være en sikker vinner til lunsj.

Lardo, sardiner og rista brød på Spontan
Lardo, sardiner og rista brød på Spontan
Foto: Mathias Steinbru

Middag

Det er få byer det er vanskeligere å bestemme deg for hvor du skal spise middag. De beste bør du ha planlagt lang tid i forveien for å få bord, men det finnes muligheter også for etternølere. Jossa, lillesøsteren til en av landets beste restauranter, har ikke bare god mat. Jossa har også en deilig uteservering. Du kan også slurpe i deg en skikkelig god ramen på Edoramen i huset ved siden av. Begge en del av Heidi Bjerkans restaurantimperium, hvor Credo er stjernen. 

Har du lyst på bistromat har du kommet til rett by. Den klassiske Rive Gauche eller den nyklassiske Le Bistro er begge verdt et besøk.

Les helt ferske anmeldelser av Le Bistro her - og Rive Gauche her.

Spontan er en vinbar, men også så mye mer. Med et vinkart du kan drømme deg bort i og en meny du kan spise igjen og igjen. De små rettene kan spises som små retter, eller du kan få en meny. Lardo, sardiner og brød er kanskje den beste vinbarretten du spise sammen litt lett oksidert vin. 

Stjerna på Rive Gauch - blomkål «en croute».
Stjerna på Rive Gauch - blomkål «en croute».
Foto: Godt.no

Kveld

Etter timer på restaurant trenger man en bar. Moskus er en bar, en veldig god bar av typen mørk. Et sted du lett får nye bekjente eller bare en mengde med god drikke. 

Er du fortsatt sulten er en tur på Superhero burger et verdig punktum på en lang dag med mat og vandring. 

For ordens skyld: Mathias Steinbru jobbet med Heidi Bjerkan i 2018. Anbefalingene av hennes steder er gjort i samråd med Godt-redaksjonen.

På jakt etter flere spisesteder i Trondheim? Vi har tidligere anmeldt:

Publisert: 28.06.2021 kl. 14:38
Oppdatert: 29.06.2021 kl. 10:03


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?