Disse restaurantene holder fortsatt åpent

10. november 2020Aktuelt
MYE GODT: Det er fortsatt gode muligheter for å nyte mye god mat i Oslo i ukene som kommer, som her hos Loftshus samvirkelags Apostrophe på Grünerløkka.
MYE GODT: Det er fortsatt gode muligheter for å nyte mye god mat i Oslo i ukene som kommer, som her hos Loftshus samvirkelags Apostrophe på Grünerløkka.
Foto: Helge Mikalsen/VG

Ikke alle restaurantene i hovedstaden stenger dørene i dag. Flere satser nå på lunsjservering og takeaway. Det er til og med muligheter for å nyte fine dining.

Samtidig som Oslo kommune sender ut tekstmelding til innbyggerne med klar beskjed; «Fra i dag av er mye av byen vår stengt». Så har svært mange av Oslos restauranter har valgt å holde dørene lukket for gjester på ubestemt tid.

Noen har likevel valgt å holde dørene åpne, også i ukene som kommer. Restauranten À L’aise på Majorstuen i Oslo er en av dem.
– Vi ønsker å holde åpent. Vi har ringt rundt til gjestene som har booket og mange vil fortsette reservasjonen og komme hit og spise. Vi har med glede åpent for gjestene, men også for våre ansatte, sier Ulrik Jepsen til Godt.

Han har de siste månedene opplevd at folk ønsker, med god avstand mellom bordene og smitteverntiltak på plass, å spise ute.

– Vi har faktisk vært ganske velbesøkt de siste månedene. Folk har et ønske om å komme ut, og ha positive opplevelser.
Jepsen legger likevel ikke skjul på at de siste månedene har vært utfordrende, og understreker at han respekterer at restauranter har ulik praksis for stenging nå. For L’aise mener han den beste løsningen både for gjester og ansatte er å holde åpent, til tross for skjenkeforbud og restriksjoner. At andre må stenge, har han full forståelse for.

HOLDER ÅPENT: Ulrik Jepsen på restauranten À L’aise på Majorstuen sier de fortsatt ønsker å holde åpent for sine gjester.
HOLDER ÅPENT: Ulrik Jepsen på restauranten À L’aise på Majorstuen sier de fortsatt ønsker å holde åpent for sine gjester.
Foto: A L’aise

Les kommentaren fra kjøkkensjef på restaurant Rest Jimmy Øien: Vi kan ikke ha hjemmekontor

Hvite uker

Den relativt nyåpnede restauranten Geita på St. Hanshaugen velger å kjøre «hvite uker» på restauranten inntil videre. For dem har det egentlig ikke vært noe spørsmål om å stenge.

– Det å stenge ned føler vi at blir feil. Vi har lyst til å fortsette å gjøre det vi gjør, og da skal vi klare tre uker uten alkoholservering, sier daglig leder Joakim Thorstensen.

Han legger til:

– Vi er selvfølgelig i en annen situasjon enn andre siden vi kun har hatt åpent i to måneder. Vi har mer eller mindre vært fullbooket siden åpning. Nå har det kommet noen kanselleringer for de tre ukene fremover – spesielt en del større selskap måtte avbestille. Det åpner jo opp for folk som ikke har fått tak i bord hittil.

På menyen har restauranten en liten eller stor meny med henholdsvis fire eller syv retter. Vinpakkene erstatter de med alkoholfri drikke basert på ulike råvarer så lenge det er skjenkestopp i Oslo.

– Vi serverer enkelt og greit det samme når det kommer til maten, men finner alkoholfrie alternativer til drikke i stedet. For eksempel fruktjuicer som passer godt til maten, forteller Thorstensen.

PÅ KJØKKENET: Nye Geita kjører full åpning med samme meny, men erstatter vinpakken med alkoholfri drikke.
PÅ KJØKKENET: Nye Geita kjører full åpning med samme meny, men erstatter vinpakken med alkoholfri drikke.
Foto: Morten Sæther

Michelin-restauranten Omakase by Vladimir Pak, som nå kun tar inn ti gjester i løpet av en kveld, vil fortsatt holde åpent.

«Vi bytter ut alkoholen med selvkomponerte infusjoner, juicer og kombucha. Vi er fast bestemt på at produktet vi leverer er like bra selv med alkoholfrie alternativer. Fordi et måltid er så mye mer enn bare å bli mett og lettere salongberuset.» skriver restauranten på sin Instagram-konto.

Sabi sushi, som ligger vegg i vegg, holder også åpent. Sushibar+wine som nylig hadde besøk av vår anmelder holder åpent på Valkyrien men stenger i Posthallen.

HØSTENS STED Å VÆRE: The Vandelay åpnet dørene i høst, og ikke uventet har bookinglistene vært mer enn fulle.
HØSTENS STED Å VÆRE: The Vandelay åpnet dørene i høst, og ikke uventet har bookinglistene vært mer enn fulle.
Foto: Johanna Siring/VG

Holder åpent

Og det er mer god mat der ute å få tak i, flere andre steder melder at de har åpent. Denne listen er langt fra komplett, så del gjerne også i kommentarfeltet om du kjenner steder som holder åpent.

Høstens mest omtalte restaurant The Vandelay melder at de skal ha brunsj-servering hele uken, men kortere åpningstid enn til vanlig.

Tacos til terningkast 6 får du fortsatt hos Breddos tacos i Mathallen.

Lava-gruppens The Golden Chimp, Handwerk Botaniske og Hrimnir holder åpent. Det gjør også nabolagsrestauranten deres Smalhans både til lunsj, husmann og middag – dørene stenger dog litt tidligere enn vanlig. I tillegg har restauranten take away-muligheter og skal snart starte med flere såkalte hjemmekit. Sentralen stenger restaurantdelen, men holder kafeen åpen.

Lofthus samvirkelags hyllende restaurant Apostrophe frister gjestene med at bartender Marie lager mocktails denne uken. Samtlige av pizzarestaurantene i kjeden vil fortsette å holde åpent som vanlig.

Hyde, som ligger i Pjoltergeists tidligere lokaler, vil nok en gang forvandles til den indiske restauranten Hyde and Seek, med både muligheter for å spise i restauranten men også takeaway.

Koie Ramen melder at de fortsatt holder åpent i Torggata, mens avdelingen på Munch brygge stenger ned midlertidig. Nyåpnede Vaquera Verde på St. Hanshaugen melder at de forsøker å holde åpent hele dagen, hele uken. Indiske Der Peppern Gror, som nylig fylte fem år, vil fortsatt også ta imot gjester.

FORTSATT TACOTID: Breddos Tacos i Mathallen fortsetter å holde dørene åpne.
FORTSATT TACOTID: Breddos Tacos i Mathallen fortsetter å holde dørene åpne.
Foto: Johanna Siring/VG

Spis hjemme

Vil du fortsatt nyte restaurantmat men vil heller spise det hjemme kommer det i løpet av de nærmeste ukene også til å bli mange spennende muligheter.

The Tea Room, Katla og Bass holder stengt for gjester i restauranten, men melder alle om at de kommer til å ha et take away-tilbud. Det vil også Delikatessen, Einer, Aymara og Cebiche.

Etter at saken ble publisert har vi også fått vite at Klosteret Restaurant holder åpent som vanlig på kveldstid, og til lunsj på forespørsel. Pizzarestauranten La Såda på Majorstuen holder også åpent, det samme gjør indiske Curry and Ketchup. Villa Paradisos avdeling på Grünerløkka tar imot gjester hver dag, samtidig som Focacceria vegg i vegg også holder åpent. Det gjør også Villa Paradisos avdelinger på Majorstuen, Lilleborg og Frogner også. På Vulkan har også Joses taco og quesadilla bar åpent.

Nabolagsrestauranten Galgen på Vålerenga holder åpent for både lunsj og middag. Det gjør også Rause retter spiser i Nydalen. Det samme gjør italiensk Venti Venti som ligger i Astrup Fearnley-bygget ytterst på Tjuvholmen.

På Tjuvholmen er også indiske New Delhi åpent, og det samme er søsterrestauranten Listen to Baljit på Solli Plass. Mens på Aker Brygge har Winther fortsatt åpent.

Dinner-gruppen melder om at Tatakii Asian og Dinner Restaurant holder åpent.

Publisert: 10.11.2020 kl. 15:28
Oppdatert: 13.11.2020 kl. 12:12


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?