Smaksprøve på Grandiosa med chips: En sprø nyhet

4. februar 2021Aktuelt
SPRØ ELLER SOGGY: Den nye Fredagspizzaen fra Grandiosa har Kims potetchips på toppen.
SPRØ ELLER SOGGY: Den nye Fredagspizzaen fra Grandiosa har Kims potetchips på toppen.
Foto: Mona Bristøl/VG

Den nye «Grandisen» med potetgull skal være en skikkelig «guilty pleasure». - Chips på toppen gir overraskende mening og ekstra smak, mener VGs prøvesmaker.

Nordmenn elsker frossenpizza, og ikke minst Grandiosa. Iløpet av ett år konsumeres det cirka 25 millioner «Grandiser» rundt omkring i vårt langstrakte land. Selv de kongelige på Skaugum har tidligere delt at de har spist mye «jåsa», som de kaller den, til tider.

Nå nærmer det seg tiden for nye produktslipp i matbutikkene og ryktene har allerede begynt å svirre, kommer det en ny Grandis-variant med potetchips? Svaret er ja. Og oppfølgingen er «dette må prøves!»

LIK: Ustekt ser pizzaen veldig lik ut som den klassiske Grandiosaen, bare med chips og kjøttdeig på.
LIK: Ustekt ser pizzaen veldig lik ut som den klassiske Grandiosaen, bare med chips og kjøttdeig på.
Foto: Mona Bristøl/VG

På forespørsel fra Godt.no sender Orkla nyheten så vi får prøvesmakt før den når frysediskene.

Med oss til å gjøre det har vi fått matblogger Tjodunn Dyrnes, fra Smaken av Oslo, og hennes sønn Storm (15). Begge to har god erfaring med å teste mat til bloggens spiseguide, og er spente på nyheten.

Førsteinntrykket av den frosne pizzaen er at den ser ut som en vanlig Grandis – bare med chips på. Før den forsvinner inn i ovnen er de spente på om chipsen blir sprø eller soggy.

Etter bare ti minutter i ovnen er chipsen litt mørk, men ser ellers ok ut, bemerker de. Så skal de smakes.

– Dritgod – bedre enn vanlig Grandis. Den hadde mer smak på en måte, er Storms første reaksjon.

Også Dyrnes blir overrasket.

– Ojsann – det var digg med chips på. Knasende sprø på toppen. Faktisk fin sprøhet i bunnen også – og det er greit med fyll på og de klassiske paprikabitene. Det kan ofte være litt ubalanse med mengde fyll mot bunn på ferdigpizzaer, men her funker det, sier hun og legger til:

– Chips på toppen gir overraskende mening og ekstra smak.

Salt

Til vanlig spises det lite frossenpizza hjemme hos dem.

– Men Storm ber jo ofte om det, sier hun, og innrømmer det jo var en fast del av ukemenyen i studietiden.

– Hva smaker det – om man kan sammenligne med noe?

– Salt fra chipsen, og det smaker litt som nachos med kjøttdeig, mener Storm.

– Enig. Men er det litt mye salt? Lurer på om totalen er mye saltere enn den vanlige? Har de bare tilsatt chips på en vanlig pizza – eller har de gått ned på saltmengden i pizzaen før chipsen ble tilsatt? lurer Dyrnes.

På tre minutter er hele pizzaen spist opp. Og begge to er enige om at denne kjøper de gjerne igjen.

– Vil i alle fall mye heller kjøpt denne enn vanlig Grandiosa. Og tenker vi å prøve med chips på hjemmelaget pizza også, for det hever smaken, sier Dyrnes.

UTE PÅ PRØVE: Står det på pakken. Denne varianten av fredagspizzaen er altså en test fra Stabburets side. Blir den god likt, så blir den værende, kan produktsjefen i Orkla fortelle.
UTE PÅ PRØVE: Står det på pakken. Denne varianten av fredagspizzaen er altså en test fra Stabburets side. Blir den god likt, så blir den værende, kan produktsjefen i Orkla fortelle.
Foto: Mona Bristøl/VG

– En guilty pleasure

Produktsjef Christian Hannibal Seberg hos Orkla kan stolt fortelle om det nye Grandis-familiemedlemmet.

– Hvor kommer denne ideen fra?

– Vi har mange kilder til inspirasjon, men dette innspillet med potetchips på pizza kom fra noen internt. Vi er tidlig på å teste interessen for ulike varianter på forbrukerne og denne merket vi det var spesielt stor nysgjerrighet for. Så vi sendte ut vareprøver, og tilbakemeldingene ble langt bedre enn forventet.

Han forteller også at de blant annet følger Facebookgruppen, Matguilty pleasures – som var opphavet til hockey-crocs-snakkisen i fjor.

– Der har vi tidligere sett at noen har hatt chips på pizza. De har også allerede startet en livlig diskusjon om nyheten, noen lurer på om bildet er photoshoppet, så vi tror vel at dette kanskje blir en snakkis, sier han.

– Så dette er en skikkelig «guilty pleasure»-pizza?

– Ja vi har troen på at dette er en skikkelig guilty pleasure. Mange har kanskje vurdert det tidligere å ha chips på pizzaen, og noen har kanskje testet det også. Nå gir vi alle muligheten til å prøve det. Man trenger også kanskje noe ekstra for å komme i skikkelig fredagsmodus i disse dager, sier Hannibal Seberg.

Han forteller at de over lengre tid har samarbeidet med Kims, som sendte dem alle mulige varianter for å se hva som passet best som pizzatopping. De landet på Kims med salt og pepper.

– Bør man toppe med dipp for den ultimate opplevelsen?

– Vi har testet det, med rømmedipp, men det får være opp til bruker. Rømmedressing kan funke godt det også, men den er også god alene.

Det trolig mange pizzaelskere lurer på nå, er selvsagt når de kan få smake på nyvinningen.

– Det er jo litt opp til butikkene når de henter varene. Men det virker som den vil være tilgjengelig i uke syv i noen butikker, mens den i uke 8 vil være i alle. Det bør ikke bli noe problem å finne den. Du skal fint finne den på den lokale butikk, sier produktsjefen.

Publisert: 04.02.2021 kl. 14:33
Oppdatert: 04.02.2021 kl. 17:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?