Lise Finckenhagens kyllingmiddager

I denne ukens spalte, byr Lise FInckenhagen på kremet kylling, helstekt kylling og klassikeren «chicken parmesan».
I denne ukens spalte, byr Lise FInckenhagen på kremet kylling, helstekt kylling og klassikeren «chicken parmesan».
Foto: Johanna Siring
Lise Finckenhagen

Kyllingen inviterer til både fest og hverdag, eller en fest i hverdagen om du vil.

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.

Noen tenker kanskje at en hel fugl er litt styrete og vanskelig, men det er det jo egentlig ikke. Den skal bare skylles, klappes, krydres og stekes. Og kanskje masseres litt, da. Ja, jeg liker veldig godt å lage et kryddersmør som jeg fyller innunder skinnet, og masserer litt lett og forsiktig utover. På den måten blir brystkjøttet både beskyttet og infusert med smaken av kryddersmør samtidig som smøret smelter underveis og gjør kjøttet ekstra saftig. Jeg har gått for noe så enkelt som hvitløk- og persillesmør med sitron og rosmarin i tillegg. Men kryddersmøret kan du selvsagt variere så mye du vil (bare det smaker godt, selvsagt). Og det er lite som slår duften av en lubben kylling som koser seg i ovnen.

Bryst med skinn, surret i fløtesaus med hvitløk og estragon er en annen favoritt det er vanskelig å gå lei. Men vær nøye med at skinnet blir skikkelig sprøtt i første runde, med sprøtt kyllingkinn blir nemlig alt så meget bedre. Fløte, estragon og kylling er en helt nydelig kombinasjon, men får du ikke tak i estragon kan du prøve deg med kjørvel, persille eller basilikum. Funker bra det og!

Og så måtte jeg bare en tur innom klassikeren «chicken parmesan»! Kylling (brukte overlår denne gangen) panert i en blanding av loffsmuler og parmesan, sprøstekt og toppet med tomatsaus og mozzarella – og gratinert! Alt med smeltet ost er digg, og dette er intet unntak! Prøv da vel!

Managementselskapet til Lise Finckenhagen er MaxSocial, som er heleid av VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?