Lise Finckenhagen: Tropiske fristelser
Desserter kan både være søte og sunne, og med tropisk tema kan vi garantere at du blir fristet!
Enkelte ganger «craver» man litt ekstra for noe tropisk og eksotisk. Sånn er det med meg i hvert fall. Og det trenger absolutt ikke å være så veldig avansert, det er liksom noe eget med kombinasjonen mango, pasjonsfrukt, ananas og kokos – i en eller annen variant, gjerne i dessertform. Gjerne med litt myk pisket krem eller en stor kule is i tillegg – da er alle de rette følelsene på plass.
«Eton mess» har etter hvert blitt en klassiker også her hjemme – med blandingen bær, marengs og pikekyss. I den tropiske utgaven har jeg laget en variant med ananas, pasjonsfruktkrem, kokos og hjemmelagde pikekyss (du vet, akkurat så sprø på utsiden og myke på innsiden som de skal være). Alt fylt tilbake i den uthulede ananasen og toppet med mango og mer kokos. Litt retro, men fortsatt lekkert og veldig godt.
Karamellisert ananas er også utrolig godt, og enkelt. Selv en litt umoden ananas får et helt nytt liv etter et karamelliserende opphold i pannen sammen med smør, sukker, chili, vanilje og lime. Et dryss med både mynte og koriander gir det lille ekstra, men også krydder som kardemomme, kanel, nellik og pepper passer utmerket.
Og så har vi de dagene vi våkner og er klare for å gå rett på desserten, da blir det dessertfølelse til frokost i form av en fristende smoothie bowl. En frisk og tropisk start på dagen, med litt chiafrø på toppen!
Publisert: 12.08.2021 kl. 21:54
Oppdatert: 17.08.2021 kl. 14:30
Lag deg en gratis konto