Til hovedinnhold

Retter som passer til ukehandling

5. august 2022Aktuelt
RASK OG GOD: Planlegg å lage retter som ikke er for innviklede, og hvor du for eksempel kan ta med restegrønnsaker.
RASK OG GOD: Planlegg å lage retter som ikke er for innviklede, og hvor du for eksempel kan ta med restegrønnsaker.
«Fotballmat»/Mette Møller

Sett opp en ukemeny, og spar penger på veien.

Det er fort gjort å raske med seg en kurv bringebær, en ny sjampo eller en sjokoladeplate når man drar spontant på butikken. Derfor kan det være penger spart i å heller planlegge hele ukens middager, og ta én stor ukehandling.

Når man planlegger en ukesmeny, kan det være smart å tenke litt taktisk med tanke på varene du kjøper inn. Hvis en rett krever en halv brokkoli, kan det være smart å for eksempel lage en wok senere i uken så du får brukt opp resten.

En del retter egner seg også bra som «restemiddager», som ovnsbakt kylling med grønnsaker, supper eller gryter. Derfor kan det også være smart å legge inn, hvis du plutselig ser at du sitter igjen med en del rester.

Under har vi samlet en rekke raske og greie middager, som kanskje kan inspirere deg til å planlegge en ukemeny med rester i bakhodet:

Tips: Kjøper du en pakke som inneholder litt mer chorizo, for eksempel 100 gram, bare smell alt oppi. Det går helt fint.

Hvis du derimot har kjøpt en dugelig stor pølse, kan du for eksempel planlegge å lage denne blomkålsuppen neste dag:

Etter å ha laget blomkålsuppen har du kanskje rester av gresk yoghurt. Da kan du prøve deg på denne enkle varianten av kyllingcurry:

Det er godt å spise ris til curry. Hvis du koker opp litt ekstra, kan du lage stekt ris neste dag:

Eller kanskje du har litt kylling til overs? Hva med en klassisk pastasalat med pesto?

Med litt ekstra pesto på hånd, kan en enkel laksemiddag funke neste dag:

Kanskje du har litt vårløk igjen fra den stekte risen? En enkel potet- og skinkeform kan være vinneren i en travel hverdag:

Siden du allerede er på spinatkjøret, kan du derfor fortsette med en spicy og god brokkolisuppe med kokos:

Og sånn kan det fortsette i det evige.

Tenk at ikke alle ingredienser MÅ stemme med det som står i oppskriften: Vær kreativ!

Tilsett andre restegrønnsaker i potetformen, purre i brokkolisuppen hvis du ikke har vårløk, tomatpesto i pastasalaten hvis du ikke har grønn pesto, eller kylling i den stekte risen hvis du ikke har reker.

Pastaskruer kan byttes ut med makaronien som har stått åpnet i kjøkkenskuffen et halvt år. Og hva med å bytte ut ris, pasta eller poteter med couscous, hvis du har en slant stående?

«KOSKOS»: Lag en deilig salat med couscous istedenfor pasta.
«KOSKOS»: Lag en deilig salat med couscous istedenfor pasta.
Sara Johannessen Meek / VG

Ser du at noen av grønnsakene du har begynner å bli slappe, eller at en pakke kjøttdeig snart går ut på dato? Legg middager der disse ingrediensene kan brukes, først i uken. Så unngår du unødig matsvinn, og å kaste penger i søppelet.

Magien med en god ukemeny, ligger også i at du selv må bruke opp det du har i skapet. Og blir det litt rart med couscous til laksen, så har du lært noe. Mett ble du forhåpentligvis læll.

Publisert: 05.08.2022 kl. 13:44
Oppdatert: 05.08.2022 kl. 15:09


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?