One pot pasta: Seks pastamiddager som gjør hverdagen enklere

ALT I EN GRYTE: Gjør pastamiddagene til en lek. Bare kok pasta sammen med resten av ingrediensene. Foto: MatPaaBordet.no/DamnDelicious.net
ALT I EN GRYTE: Gjør pastamiddagene til en lek. Bare kok pasta sammen med resten av ingrediensene. Foto: MatPaaBordet.no/DamnDelicious.net
Natalie Ngo Granum

Med «one pot pasta» kan du slenge alt sammen i en og samme gryte og la middagen lage seg så å si selv på under en halvtime.

Varmende, enkelt, godt og minimal oppvask? Ja takk til alt. Og med one pot pasta eller one pan pasta er det fullt mulig å krysse av alle disse punktene neste gang du skal lage middag.

Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte - inkludert pastaen. Alt kokes opp på rundt 15 minutter med litt omrøring underveis, og på nesten et magisk vis har du plutselig middagen klar.

Den «nye» måten å lage pasta på tok av i sosiale medier etter at den ble publisert i Martha Stewart Living magazine i mai 2013. Siden den gang har flere varianter av oppskriften dukket opp hos matbloggere og andre matmagasiner.

Ikke bare sparer du både tid og oppvask; sausen får en deilig konsistens på grunn av stivelse fra pastaen samtidig som pastaen trekker til seg ekstra smak fra sausen. Vinn, vinn!

I motsetning til når du koker kun pasta, er det viktig å være sparsom på vannmengden når du lager alt i en gryte-pasta, men pass på at vannet dekker alt i gryten. Og husk å røre litt rundt i gryten av og til slik at pastaen ikke svir seg.

Er du klar for å prøve alt i en gryte-pasta? Inspirert av Huffingtonpost har vi plukket ut seks oppskrifter via både norske og internasjonale matbloggere:

Ina-Janine fra Mat på bordet har gjort en liten endring fra Martha Stewarts oppskrift og byttet ut vann, salt og fersk chili med grønnsaksbuljong og chiliflak. Enkel og rask hverdagsmiddag som smaker aller best så fort den er klar, tipser hun.

Enkle ingredienser gir ofte de beste pastarettene. Denne one pot pastaen med nydelig smak av friske urter, revet sitron og oster tar til sammen 20 minutter til sammen å lage. Midt i blinken som hverdagsmat!

Pizza og pasta i ett - det blir vel ikke bedre enn det? En av våre amerikanske favorittmatbloggere har eksperimentert med flere one pot pasta-varianter, men denne kombinasjonen med pasta, pepperoni, tomatsaus og ost ser rett og slett uimotståelig ut.

P.S. Finner du ikke mini-pepperoni, kan du kutte vanlig pepperoni i mindre biter.

Amerikanske Allyson er så glad i alt i en gryte at hun har en egen kategori med one pot-oppskrifter. Der viser hun at pasta ikke nødvendigvis må være synonymt med italiensk - sånn som denne thai-inspirerte retten. Ønsker du proteiner kan du tilsette reker, kylling eller tofu.

Den perfekte kosemiddagen til kalde vinterdager er kremete pasta med masse smak. Denne varianten er laget med masse gode ingredienser, blant annet en klunk rødvin.

Inspirerende Nussara har laget en annen variant av Martha Stewart sin og rett og slett puttet i det hun hadde tilgjengelig av grønnsaker i kjøleskapet, som sopp og spinat.

Skal du bare koke pasta? Sjekk tipsene under:

MATTIPSET: Slik koker du pasta

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?