Den magiske kaken tar over dessertverden

26. september 2016Aktuelt
FARGERIKT: Magic cake er blitt en stor internett-hit, og mange prøver seg på kaken hjemme. Skjermdump: Instagram / @carlos_vivian / @talkinfood
FARGERIKT: Magic cake er blitt en stor internett-hit, og mange prøver seg på kaken hjemme. Skjermdump: Instagram / @carlos_vivian / @talkinfood
Felicia Alvsing
Felicia Alvsing

Én røre. Tre kaker. Det kaller vi magi på kjøkkenet.

Internett flommer over av den såkalte «magic cake», som lages med enkle ingredienser som egg, sukker, mel, smør og melk. Det er i grunnen ingenting magisk med ingrediensene i kaken, men magien skjer i stekeprosessen.

Selv om kaken nylig har blitt omtalt av flere matnettsteder, er den ikke akkurat ny.

Bakebokforfatter Christelle Huet-Gomez, som står bak boken «Magic Cakes», avslørte i fjor til Telegraph hemmeligheten bak og triksene for å lykkes med kaken. Her har vi oppsummert det du trenger å vite om den magiske kaken.

Kakerøren er veldig løs, så den deler seg i tre lag - helt av seg selv - og hvert lag har sin egen konsistens og smak:

1. Basen består av en tett og saftig kake.

2. Den midterste delen er en lett, delikat krem.

3. På toppen ligger et lett Genoise-lag, altså et lag sukkerbrød.

Men hvordan kan kaken dele seg inn i ulike lag helt på egen hånd? Eggeplommene som piskes med smør, sukker, mel og melk, lager de to første lagene av kaken. Det som så skjer når den stekes sakte på 150 grader, er at det underste laget stekes som en kake, mens det midterste laget forblir kremete. De piskede eggehvitene lager topplaget. De blandes nemlig ikke med melken, og blir istedet liggende på toppen av kaken.

Ble du fristet til å prøve deg på «magic cake», finnes det utallige smaker: Sjokolade, vanilje, bringebær, sitron, appelsin, kanel, kaffe, roquefort og valnøtter og kokos, for å nevne noen. Blant annet The Kitchn har samlet 15 av de beste magiske kakene på Internett.

Slik gjør du det:

Én blanding, en tur i ovnen og resultatet er tre kaker i én. Alle får det til så lenge de følger disse fem reglene, skal vi tro «magic cake»-eksperten:

Størrelsen på kakeformen

Det er viktig at kakeformen stemmer overens med mengden ingredienser i oppskriften. Hvis formen er for liten får du ikke helt i i all eggehvite på topp, som resulterer i et for tynt Genoise-lag. Og omvendt: Dersom formen er for stor, vil kaken bli så tynn at man ikke vil se de ulike lagene.

Eggehvitene

For å inkorporere eggehvitene i den flytende røren er det best å bruke en visp og jobbe det inn sakte slik at det ikke løser seg opp i røren. Du skal ha store klumper i røren.

Steking

Dersom kaken ikke er ferdigstekt, vil den rase sammen. Hvis den er stekt for lenge, vil kremlaget forsvinne.

Ut av formen

Det er viktig at kaken får hvile før man tar den ut av formen. Det aller beste er å la den kjøle seg ned i minst to timer. Det er også lettere å vende ut kaker fra silikonformer.

Smaking

Kaken smaker bedre hvis den får tilbringe litt tid i kjøleskapet, og du kan fint la den stå over natten. Det gir bare smakene mulighetene til å utvikle seg enda mer.

Andre deilige kakeoppskrifter:

Publisert: 26.09.2016 kl. 16:40
Oppdatert: 14.10.2016 kl. 10:27


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?