Nå kan du spise ekte vin-is

MIKS: Hvem vet om vi kan kjøpe softis med rødvinssmak om noen år? Foto: Frode Hansen/VG
MIKS: Hvem vet om vi kan kjøpe softis med rødvinssmak om noen år? Foto: Frode Hansen/VG
Maria Tveiten Helgeby

Vin eller iskrem? Ja, takk, begge deler! Et selskap i New York selger nå iskrem som får deg på en snurr.

Iskrem og vin går ikke overens smaksmessig, noe som kan føles frustrerende for dem av oss som gjerne skulle hatt begge deler. En irriterende situasjon, som nå kanskje er forbi:

Et selskap fra New York har nemlig fått stor oppmerksomhet på Internett den siste tiden på grunn av sin siste kulinariske oppfinnelse: Vin-iskrem.

Iskremen, som har en alkoholprosent på fem prosent, kommer i smakene kirsebær-Merlot, sjokolade-Cabernet, hvit Zinfandel med fersken, portvin, rød bringebær-Chardonnay, Riesling, krydder, og musserende jordbær.

På vin-isens hjemmeside understreker de at de ikke selger vin-sorbé, som lages uten melkestoffer, men ekte iskrem som er «infusert med vin».

- Isen vår inneholder 15 prosent smørfett og har en alkoholprosent på fem prosent, skriver Mercer's.

SKINNET BEDRAR: Dette ser kanskje ut som helt vanlig vaniljeis, men nei: Glasset er fylt med Riesling-iskrem. Foto: Mercer's Dairy
SKINNET BEDRAR: Dette ser kanskje ut som helt vanlig vaniljeis, men nei: Glasset er fylt med Riesling-iskrem. Foto: Mercer's Dairy

Flere internasjonale nettsider, som Telegraph og The Independent, omtaler nå vi-sen som «kanskje det beste som noensinne er oppfunnet» og «den perfekte nyttårsgodsaken».

Den alkoholholdige iskremen lages av et familieeid selskap i New York som heter Mercer's Dairy. Idéen om vinisen fikk de allerede i 2005, da eieren Roxaina Hurlburt la merke til at gjester på en mattilstelning puttet iskremkuler oppi vinglassene sine, ifølge Telegraph.

Vinjournalist Geir Salvesen har aldri smakt vin-is, men forteller at han er skeptisk til smakssammensetningene.

- Jeg synes det høres ganske underlig ut. Min hovedrefleksjon er at vin er så godt i seg selv at det ikke har noe i iskrem å gjøre. I tillegg inneholder vin tanniner, som ikke gjør seg bra med melkestoffer. Den søte isen og syren i vinen er ikke en god kombinasjon, sier vinkjenneren.

Salvesen er likevel åpen for at smaken kan virke spennende for noen, og forteller at han muligens kunne ha prøvd vin-isen med smak av Zinfandel og fersken, dog under tvil.

- Folk må selvfølgelig få eksperimentere, og det er jo gøy om noen liker det. Jeg fordømmer det ikke, men jeg hadde nok ikke akkurat løpt til butikken for å kjøpe det selv, sier Salvesen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?