Joël Robuchon, kokken med flest Michelin-stjerner, er død
Den franske kokken var mentoren til Gordon Ramsay.
Joël Robuchon er en fransk kokk og et ikon, og han er kokken med flest Michelin-stjerner i historien. Robuchons restauranter har 32 Michelin-stjerner fordelt på 13 ulike land.
I dag, 6. august 2018, døde han 73 år gammel, etter å ha vært kreftsyk i lang tid, skriver London Eater.
Kokken blir av bransjen kalt både legendarisk og århundrets kokk.
Artikkelen fortsetter under bildet
Robuchon er kjent som den mest innflytelsesrike franske kokken i æraen «nouvelle cuisine», som direkte oversatt betyr nytt kjøkken. «Cuisine moderne», det moderne kjøkken, er Robuchons signaturstil. Han fikk global anerkjennelse for måten han brukte få ingredienser og satte dem sammen på. Han ville at ingrediensene skulle stå tydelig fram.
Robuchon skrev rundt 20 kokebøker, og flere kokker så opp til ham og fulgte hans råd. Blant annet var han mentoren til kjendiskokk Gordon Ramsay, som deler sin sorg på Instagram, hvor han skriver:
«Vi har mistet gudfaren av Michelin, den mest prisbelønnede kokken i verden, han holdt oss skjerpet! Selv når vi sov! Takk, kjøkkensjef, Gud velsigne deg.»
Publisert: 06.08.2018 kl. 13:13
Lag deg en gratis konto