Til hovedinnhold

Joël Robuchon, kokken med flest Michelin-stjerner, er død

STJERNEKOKK: Robuchon hadde flere Michelin-stjerner enn noen andre. Foto: François Guillot / AFP
STJERNEKOKK: Robuchon hadde flere Michelin-stjerner enn noen andre. Foto: François Guillot / AFP

Den franske kokken var mentoren til Gordon Ramsay.


Joël Robuchon er en fransk kokk og et ikon, og han er kokken med flest Michelin-stjerner i historien. Robuchons restauranter har 32 Michelin-stjerner fordelt på 13 ulike land.

I dag, 6. august 2018, døde han 73 år gammel, etter å ha vært kreftsyk i lang tid, skriver London Eater.

Kokken blir av bransjen kalt både legendarisk og århundrets kokk.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Roslan Rahman / AFP
Foto: Roslan Rahman / AFP

Robuchon er kjent som den mest innflytelsesrike franske kokken i æraen «nouvelle cuisine», som direkte oversatt betyr nytt kjøkken. «Cuisine moderne», det moderne kjøkken, er Robuchons signaturstil. Han fikk global anerkjennelse for måten han brukte få ingredienser og satte dem sammen på. Han ville at ingrediensene skulle stå tydelig fram.

Robuchon skrev rundt 20 kokebøker, og flere kokker så opp til ham og fulgte hans råd. Blant annet var han mentoren til kjendiskokk Gordon Ramsay, som deler sin sorg på Instagram, hvor han skriver:

«Vi har mistet gudfaren av Michelin, den mest prisbelønnede kokken i verden, han holdt oss skjerpet! Selv når vi sov! Takk, kjøkkensjef, Gud velsigne deg.»

Flere store medier skriver om dødsfallet, som The Sun og Telegraph.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?