«The Bachelor»-produsent og «Castle»-skuespiller spiste på norske stjernerestauranter

1. desember 2017Aktuelt
MATINTERESSERT: Produsent Elan Gale (nummer to fra høyre) deler matopplevelser på side-Instagramkontoen sin @thefoodofelan. Foto: Instagram/@thefoodofelan
MATINTERESSERT: Produsent Elan Gale (nummer to fra høyre) deler matopplevelser på side-Instagramkontoen sin @thefoodofelan. Foto: Instagram/@thefoodofelan

– Kontrast er undervurdert, sier stjerneprodusenten til Godt.

Denne uken besøkte stjerneprodusenten Elan Gale og skuespilleren Molly Quinn, kjent fra blant annet «Castle», flere av Norges mest anerkjente restauranter. Paret besøkte Kontrast, som har én stjerne i Michelin-guiden, og Maaemo, som er Norges eneste restaurant med tre stjerner.

KJENDIS: Skuespiller Molly Quinn er kanskje mest kjent for sin rolle som Alexis Castle i TV-serien «Castle». Foto: Valerie Macon/AFP Photo
KJENDIS: Skuespiller Molly Quinn er kanskje mest kjent for sin rolle som Alexis Castle i TV-serien «Castle». Foto: Valerie Macon/AFP Photo

– Maaemo er på en måte en magisk restaurant. Jeg har hatt lyst til å dra dit lenge, helt til jeg endelig fikk muligheten forrige vår. Så fort jeg var ferdig med å spise, ringte jeg kjæresten min (Quinn, journ. anm.) og sa «du er nødt til å spise her». Dette var bare min andre tur [til Maaemo], men jeg er sikker på at jeg kommer til å komme tilbake mange ganger, sier Gale til Godt.

For alle som er en del av Bachelor Nation, eller har sett en sesong eller 23 av TV-seriene «The Bachelor», «The Bachelorette», «Bachelor Pad» eller «Bachelor in Paradise», er Elan Gale et kjent navn. Gale er nemlig TV-produsenten bak hitserien, som hadde premiere i 2002. Siste sesong av «Ungkaren» trakk inn 86 millioner dollar i reklameinntekter, og siste sesong av «Ungkarskvinnen» trakk inn nesten like mye, ifølge CNN.

Gale er også en skikkelig «foodie», og har med sine to Instagram-kontoer, @theyearofelan og @thefoodofelan, 218 300 følgere. Blant dem finner man blant annet stjernekokken René Redzepi, matsiden Munchies, Relæ-kokk Christian Fransesco Puglisi - og Maaemo-kokk Esben Holmboe Bang.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Følger Holmboe Bang

Gale forteller til Godt at han har spist på Maaemo to ganger. Grunnen for besøket var at paret skulle til Tallinn på en filmpremiere. De endte opp med å møte en venn i Oslo på veien, og ønsket å gjenoppleve det han omtaler som «noen høydepunkter».

– Jeg følger Esben Holmboe Bang (kjøkkensjefen på Maaemo, journ. anm.) på Instagram og elsker å følge med på hva det han jobber med. Vi hadde opprinnelig tenkt til å dra til Oslo kun for å spise på Maaemo, men jeg hadde også hørt om Kontrast og var heldig nok til å få en bord der samme dag. Den var en stor spisedag. Fantastisk og magisk og fysisk utfordrende!

Undervurdert

Produsenten trekker fram maten, menneskeligheten og det han omtaler som en «vennlig atmosfære» når han blir spurt om hva han synes om Maaemo.

– Maaemo er en trestjernes Michelin-opplevelse på sitt beste. Ofte har steder [med tre stjerner] en seriøsitet som er direkte ubehagelig, sier produsenten.

Kontrast mener han er «undervurdert».

– Maten var spektakulær med mange flere «hits» enn «misses». De har også et veldig energisk, involvert og ivrig team, skriver produsenten.

Han sammenligner Maaemo med en kveld på operaen, og Kontrast med en «Velg ditt eget eventyr»-bok.

I tillegg til å spise på stjernerestaurantene, forteller han at paret også stoppet innom julemarkedet og spiste en elgeburger mellom måltidene.

– De var veldig gode, men ikke så smarte å spise med tanke på mengden mat vi skulle spise. Vi spiste også marsipan som så ut som en gris, skriver Gale, som forteller at han er interessert i mat fordi det gir deg en sjanse til å fokusere på én enkelt ting.

– Du kan la de andre tingene i livet ditt bare smelte vekk i noen timer. Det føles som om tiden stopper, spesielt når du føler du spiser kunst. Det er en privilegert aktivitet å kunne reise jorden rundt og spise. Jeg er takknemlig for hver bit.

Tok med Ungkarskvinnen til Oslo

I forrige sesong av «Ungkarskvinnen» besøkte ungkarskvinnen Rachel Lindsey og hennes friere Oslo, hvor de blant annet besøkte baren Chair på Grünerløkka og Holmenkollen hoppbakke. Under oppholdet bodde de på Losby gods, skrev Dagbladet.

Det har for øvrig stormet rundt spin off-en «Bachelor in Paradise» dette året. Innspillingen av siste sesong ble stoppet en periode etter at flere av produsentene hadde klaget inn «uakseptabel oppførsel» av seksuell art mellom deltagerne Corinne Olympos og DeMario Jackson, skriver VG.

Publisert: 01.12.2017 kl. 15:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?