Pimpa pølser og annet digg

27. mai 2016Aktuelt
GRILLFEST: Både helgrillet og pølser proppfulle av tilbehør (nachochips, chilimajones og blåmuggost, blant annet) vinner garanetrt sommerens grillfest. Foto: Sara Johannessen/VG.
GRILLFEST: Både helgrillet og pølser proppfulle av tilbehør (nachochips, chilimajones og blåmuggost, blant annet) vinner garanetrt sommerens grillfest. Foto: Sara Johannessen/VG.

Med det riktige tilbehøret blir det skikkelig schwung på ventepølsene. Også laksen og kyllingen får en oppgradering til sommerens grillkvelder.

Grillsesongen er for lengst i gang. Hos oss har den egentlig aldri vært avsluttet i første omgang, her er nemlig hver dag en ny anledning til å fyre opp grillen. I hvert fall hvis du spør gutta mine.

Det kan dreie seg om alt i fra pølser i en fei – til store, tidkrevende prosjekter. Eller: pølser i en fei som ser ut som store tidkrevende prosjekter. Om pølser serveres som ventemat eller hovedrett, så er tiden moden for å bytte ut sennep og ketchup med nye toppinger. Hva sier du til karamellisert rødløk og blåmuggost, eller salas, guacamole, smeltet cheddar, nachochips og jalapenos? Min personlige favoritt er for øyeblikket den vietnamesiskinspirerte. Med sprø syltede grønnsaker, chilimajones, mynte og koriander. For ikke å glemme den baconsurrede med grillet ananas, vårløk og teriyaki. Dette blir skikkelig pimpa grillpølser!

Laksen er en godt innarbeidet grillhelt. Denne gangen har jeg penslet den med en enkel og knallgod søt og syrlig saus rørt sammen av blant annet søt chilisaus, hoisin og soya. Rett og slett en veldig saftig laks – proppfull av smak.

Grillkyllingen har denne gangen flatet fullstendig ut. Før den har blitt massert med godt krydder og fått pent stell og omsorg underveis i grillingen. Resultatet blir en særdeles smaksrik, formfull og noe sjenert fugl.

Nyt grillsommeren!

Publisert: 27.05.2016 kl. 09:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?