Alle tipsene og oppskriftene du trenger til 17. mai-feiringen
16. mai 2018Aktuelt
Lag perfekt pavlova, si farvel til klumpete eggerøre og unngå sprukne wienerpølser på 17. mai.
Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt. Lurer du hva slags kake du skal bake, hva du skal ta med på 17. mai-frokosten eller hvordan du lager perfekt eggerøre?
Her har vi samlet alle mat-tipsene og oppskriftene du trenger til 17. mai:
- Hvis du lurer på hvilken vin du skal kjøpe i siste liten, har VGs vinekspert, Edvard Skramstad, tipset om de beste musserende vinene med matanbefalninger.
- Lekker pavlova-krans, klassisk Daim-iskake eller saftig sjokoladekake - oppskriftene på de beste festkakene har Lise Finckenhagen sørget for.
- Skal du lage pavlova til mange, er en variant i langpanne en sikker vinner:
- Foretrekker du heller bløtkake, har konditor Lars Lian delt oppskrift og fremgangsmåte på sukkerbrød som er enkel å lykkes med. Og slik pisker du perfekt krem til kaken.
- Hvis du fortsatt ikke har planlagt hva du skal ta med til 17. mai-frokosten, kan disse enkle koldtbordrettene være til hjelp.
- Du trenger ikke nødvendigvis å stå på kjøkkenet i flere timer for å bidra til 17. mai-frokosten eller koldtbordet. TV-kokk Wenche Andersen tipser om hva du kan ta med - og ikke minst hvor mye du bør beregne per person.
- Eggerøre hører med til 17. mai-frokosten. Si farvel til hard, overstekt og klumpete eggerøre med disse eksperttipsene.
- Vil du virkelig imponere på 17. mai? Denne kreative gelé-desserten rekker du fortsatt å lage til fredag:
- Ingen grunn til å stresse med festmiddagen. Du kan nemlig gjøre som toppkokk Bent Stiansen og gjøre klart mest mulig. Her er kokkens tradisjonelle og nostalgiske 17. mai-meny.
- Ingen 17. mai uten pølser! Husk at wienerpølsene skal trekke og ikke koke - sjekk hvordan du unngår at de sprekker.
- Har du begrenset med tid, da er en saftig langpanne et supert alternativ. Fra sjokoladekake til ostekake - vi har samlet seks langpannekaker til enhver smak.
- Og skulle ikke 17. mai-kaken bli helt som planlagt - frykt ikke, så enkelt redder du kakebordet.
Publisert: 16.05.2018 kl. 12:18
Oppdatert: 15.05.2019 kl. 11:16
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny