Varmende gryter til vinterferien

18. februar 2016Aktuelt
KYLLING- OG CHORIZOGRYTE: Hvorfor ikke la denne stå og godtgjøre seg mens familien leker i snøen, eller spiller en runde monopol?
KYLLING- OG CHORIZOGRYTE: Hvorfor ikke la denne stå og godtgjøre seg mens familien leker i snøen, eller spiller en runde monopol?
Felicia Alvsing
Felicia Alvsing

Hvorfor ikke la middagen lage seg selv i vinterferien?

For mange er vinterferien i gang eller står for tur. For at tiden skal strekke til slik at man rekker både matlaging og leking, kan man ta et smart grep og velge en middag som nærmest lager seg selv.

Gode gryteretter kan være både enkle og gode, men kanskje er det de som får stå og putre noe timer som til slutt sitter igjen med best smak? Her kan du leke med alt fra øl og portvinsgelé til deilige grønnsaker og urter. Timian, rosmarin og laurbærblader setter en deilig smak, og rotgrønnsaker passer jo ypperlig i en hvilken som helst gryte.

Her er noen av våre favorittoppskrifter på varmende gryter som passer ypperlig til familiekosen i vinterferien:

Biffgryte med øl

Lise Finckenhagen har laget en oppskrift på en varm og raus gryterett med oksekjøtt, sjampinjong og pastinakk. Hun anbefaler at du serverer den med hjemmelaget potetstappe - og hvorfor ikke prøve en deilig potetstappe med parmesan?

Klassisk fransk gryte: Boeuf bourguignon med bagettboller

For kjøttelskerne er denne gryten også en sikker vinner, og den passer like godt om vinteren som om høsten. Med bacon, sjalottløk og rødvin er du sikker på at denne gryten vil smake deilig av Frankrike. Server med potetmos eller kokte poteter, eller bare godt brød og smør.

Madeiragryte

Drøm deg bort til varmere strøk med en Madeiragryte med svinenakke. Godts huskokk Lise Finckenhagen anbefaler at gryten serveres med ris.

Kylling- og chorizogryte

Hva med en kulinarisk svipptur til spanske strøk når middagen skal inntas i vinterferien? Denne gryten med kyllinglår, chorizopølse og rød chili varmer opp kroppen etter noen timer ute i kulda.

Lammegryte med gresskar

Det er nok på høsten som nordmenn flest spiser lam og gresskar, men denne oppskriften er så god at vi mener den passer hele året. Brun kjøttet, ha i grønnsaker og vann, gi det et oppkok - og vips, er middagen ferdig av seg selv (etter noen timer, vel og merke).

Strekker ikke tiden riktig til for å vente på middagen i tre timer, kan det være et triks å lage de kvelden i forveien. Da blir de enda bedre!

Ønsker du derimot en enklere versjon som ikke tar like lang tid, er disse grytene like gode:

Publisert: 18.02.2016 kl. 10:15
Oppdatert: 19.02.2020 kl. 11:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?