Sushi-burger skaper blest i sosiale medier

1. april 2016Aktuelt
SUSHI+BURGER=SANT: Når du ikke vil velge mellom sushi eller burger. Foto: Instagram/@Sobeautifullyraw / @Mrsushiburger
SUSHI+BURGER=SANT: Når du ikke vil velge mellom sushi eller burger. Foto: Instagram/@Sobeautifullyraw / @Mrsushiburger

Elsker du sushi og burger, men ikke klarer å velge? Hils på den siste mattrenden: 🍣 🍔.

Helt siden Cronut-en dukket opp i 2013 har vi stadig blitt overrasket med nye varianter hybridbakst, alt fra «The Bruffin» (frokostmuffins med teksturen til en brioche) til «The Ramnut (en donut laget av ramen). For ikke å nevne de salte kombinasjonene som ramenburger og «sushirrito».

Denne gangen er det folkefavorittene sushi og burger som har blitt spleiset sammen til én og samme rett - og det ser ut det siste på hybridfronten blir tatt imot med åpne armer. Sushi-burgeren har nemlig på kort tid gått viralt i sosiale medier, og er blant annet omtalt av internasjonale nettsteder som Buzzfeed, Telegraph og Mashable.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På bildedelingstjenesten Instagram er bildet av en vegansk sushi-burger signert @SoBeautifullyRaw blitt repostet av brukere over hele verden. Enkelte lurer på hvor de kan få tak i sushi-burgeren, mens andre MÅ ha den nå, og noen mener at livet nå er komplett.

Forskjellig fyll

I stedet for burgerbrød består sushi-burgeren av to «skiver» med klebrig ris og forskjellig fyll i midten - alt fra rå fisk i kjent sushistil til teriyaki-kylling.

I motsetning til en vanlig burger som regel kan spises med hendene, anbefales det å spise sushi-burgeren med bestikk eller pinner for minst mulig søl.

Ikke helt ny

Ifølge Buzzfeed skal sushi-burgeren ha eksistert lenge, men det er først nylig den har gått sin gang i sosiale medier. Et raskt søk viser at restauranter i utlandet har solgt sushi-burger i forskjellige varianter. Enkelte steder har dessuten fritert risen for en mer sprø konsistens.

Nå ser det også ut som hobbykokker følger etter og lager sine egne sushi-burgere hjemme; stadig dukker det opp nye bilder av den siste hybridmaten under hashtaggen #sushiburger.

Publisert: 01.04.2016 kl. 15:56
Oppdatert: 04.04.2016 kl. 09:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?