Fra fylte bringebærdonuts til sjokoladedonuts - lag uimotståelige donuts

2. desember 2016Aktuelt
DONUT WORRY BE HAPPY: Syndige gode donuts kan lages i mange varianter og smaker. La kreativiteten slå seg løs. Foto: Sara Johannessen/VG
DONUT WORRY BE HAPPY: Syndige gode donuts kan lages i mange varianter og smaker. La kreativiteten slå seg løs. Foto: Sara Johannessen/VG

Donuts bør egentlig komme med en advarsel: «Farlig godt. Må ikke nytes for ofte.»

Jeg er dessverre altfor svak for alt som har vært en tur nede i frityrgryten. Det er virkelig min store «guilty pleasure» her i livet som jeg til stadighet prøver å ha et kontrollert forhold til. Denne selvkontrollen blir satt på en voldsom prøve når det kommer til donuts. Jeg finner disse ringene fullstendig uimotståelige. Er de i tillegg dyppet i sjokolade, toppet med melisglasur eller en salt karamellglasur blir jeg helt mo i knærne. Og er de uten hull i midten, men fylt med for eksempel hjemmelaget eplemos eller bringebærsyltetøy, som en berlinerbolle, så smiler jeg ikke akkurat noe mindre av den grunn.

Når du lager donuts kan du tillate deg å være skikkelig kreativ. Komponer din egen favorittsmak, lag nye former og lek med fargene. Grunnoppskriften kan også varieres. Du kan erstatte melken med annen væske, som fruktjuice eller søtt, mørkt øl. Ønsker du en mindre fet kake kan du bake donutsen i ovn ved 180 grader i omtrent 8 minutter. Det fungerer veldig bra, men hvis du også elsker alt som er fritert er det bare å ha dem i gryten!

Det er jo på høy tid å komme i gang med julebaksten nå. Hva med å begynne med disse saftige herlighetene?

Tips:

  • Ikke glem å fritere den lille bollen i midten, den smaker akkurat like godt som resten.
  • Melisglasur kan varieres med hva du bruker som væske, for eksempel sitronsaft eller annen fruktsaft, brun rom eller noe annet godt. Glasuren kan være tykk eller tynn og kan farges med konditorfarge.

Publisert: 02.12.2016 kl. 11:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?