Ukens matblogg: Lettvint pulled pork-burger med BBQ-saus og chilimajones

31. juli 2014Aktuelt
TRENDY: Pulled pork har blitt en populær favoritt den seneste tiden, til tross for at den vanligvis tar mange timer å tilberede. Spar tid og prøv denne «juksevarianten». Foto: Oda Christensen
TRENDY: Pulled pork har blitt en populær favoritt den seneste tiden, til tross for at den vanligvis tar mange timer å tilberede. Spar tid og prøv denne «juksevarianten». Foto: Oda Christensen

Noen ganger er det lov å ta snarveier til digg mat. Lag saftig pulled pork-burger med denne superenkle oppskriften.

Ukens matblogger Oda Christensen (40)Yrke: Matfaglig rådgiver i TINEBosted: EidsvollFavorittråvare: Jeg klarer meg ikke uten egg, smør og lime.Favorittredskap: En god kniv er alt.Når jeg lager mat så liker jeg å eksperimentere med smaker.Blogg:Odasblogg.no der jeg aller helst lager røff, ujålete mat med rene smaker.Foto: Espen Solli
Ukens matblogger Oda Christensen (40)Yrke: Matfaglig rådgiver i TINEBosted: EidsvollFavorittråvare: Jeg klarer meg ikke uten egg, smør og lime.Favorittredskap: En god kniv er alt.Når jeg lager mat så liker jeg å eksperimentere med smaker.Blogg:Odasblogg.no der jeg aller helst lager røff, ujålete mat med rene smaker.Foto: Espen Solli

- Å lage pulled pork med nakkekoteletter er nesten juks, sier ukens matblogger Oda Christensen til Godt.no.

- Ekte pulled pork lages av svinenakke, eller pork shoulder som amerikanerne kaller det. Pulled pork er nok mest kjent fra det amerikanske kjøkken, men det lages over nesten hele verden i en eller annen form, sier hun.

- Svinenakke er ikke så enkelt å få tak i men kan ofte bestilles. For å gjøre det lettvint bruker jeg nakkekoteletter. Det blir veldig godt, og tar også mye mindre tid. Plukk ut de tykkeste kotelettene du finner, de med mest mulig marmorering, foreslår Oda.

- Dette er kosemat. Jeg syns det er godt på en fredagskveld med familien, men jeg har også servert det i selskap med gode venner og noe godt i glasset, forteller hun.

Ingredienser for 4 burgere

  • 500 g nakkekoteletter
  • 2 dl bbq-saus
  • 4 ss grillkrydder
  • 3 dl eplemost
  • 0,5 dl bbq-saus, spares til slutt
  • 4 stk burgerbrød

Coleslaw

  • 3 gulrøtter
  • 1/4 hodekål
  • 1 dl matyoghurt, gresk type
  • 1 dl lett majones
  • 1 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • nykvernet pepper

Chilimajones

  • 3 ss sweet chili saus
  • 1 dl lett majones

Slik gjør du det

Legg kotelettene i en ildfast form, smør 2 dl barbequesaus over dem og strø over grillkrydder. Hell eplemost i formen, dekk med aluminiumfolie og sett i ovnen på 150 grader i 3 timer.

Snitt gulrøtter og kål fint, bruk gjerne et rivjern, og legg den i en bolle.

Ha yoghurt, majones, salt og sitronsaft og pepper i en annen bolle, og rør godt.

Bland yoghurtdressingen med grønnsakene.

Ta kjøttet ut av formen og legg kjøttet i en bolle. Rive det fra hverandre med to gafler. Fjern eventuelle bein i kotelettene. Bland inn 0,5 dl barbequesaus.

Varm burgerbrødene i ovnen.

Bland majones og chilisaus. Del burgerbrødene og smør på chilimajonesen. Legg coleslaw på, og stable kjøtt på toppen. Legg toppen av brødet øverst og server.

Publisert: 31.07.2014 kl. 13:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?