Julekonfekt: Sjokoladetrøfler er perfekte julegaver

4. desember 2015Aktuelt
JULEGAVE JULEGODT: Sjokoladetrøfler med forskjelige smaker og i forskjellige farger er den perfekte julegaven. Foto: Sara Johannessen/VG
JULEGAVE JULEGODT: Sjokoladetrøfler med forskjelige smaker og i forskjellige farger er den perfekte julegaven. Foto: Sara Johannessen/VG

Små og elegante, mørke og syndige. Sjokoladetrøfler er som skapt for oss sjokoladeelskere. Bare navnet får øynene til å glitre og tennene til å løpe i vann.

Men lov meg en ting, kjære sjokoladevenn. Lytt til mine kakaobønner og velg en sjokolade av ypperste kvalitet, det er først da man når de store smaksmessige høydene.Kvalitetsforskjellene på det som kalles "kokesjokolade" kan være ganske så store, og en mindre god sjokolade vil ikke gi en kjempegod konfekt. Selv er jeg stor fan av Valrhonas Manjari med 64 % kakao, intens og rik på smak med en klar friskhet - virkelig en flott måte å nyte livet på.

Sjokoladetrøfler egner seg utmerket som en nydelig liten julegave laget med kjærlighet og omtanke. Fyll opp fine poser eller koselige glass, fest på pene bånd og skriv noen velvalgte ord på etiketten.

Ren lykke og tilfredstillelse i hver lille bit, kan man egentlig ønske seg noe mer?

Dypping – teknikk:

For at smeltet sjokolade skal få tilbake sin opprinnelige konsistens, altså hard og blank, må den gjennom en tempereringsprosess. Dette er ikke den ordentlige måten å gjøre det på - men en juksemetode som egner seg godt for sjokoladetrøfler.

Finhakk mørk sjokolade. Ha 2/3 av sjokoladen over i en glass- eller stålbolle. Kok opp vann i en kjele, trekk kjelen til side og sett bollen over (dette er den sikreste måten å gjøre det på.) Sjokoladen skal smeltes til 48-50 grader. Blir sjokoladen for varm vil den bli tykk og klumpete (sjokolade tåler heller ikke vann så pass på at det ikke er rester av vann i sjokoladebollen og unngå vannsøl i den smeltede sjokoladen).

Rør inn resten av den finhakkede sjokoladen. Rør om til temperaturer er nede i ca. 30 grader.

Nå er sjokoladen klar til dypping. Denne prosessen gjør så sjokoladen blir hard og ikke smelter så raskt i romtemperatur.

Oppbevar de ferdig dyppede sjokoladetrøflene mørkt og kjølig.

Publisert: 04.12.2015 kl. 15:30
Oppdatert: 12.12.2017 kl. 10:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?