Historisk mye kjøtt på lager
I overkant av 10 000 tonn kjøtt ligger på reguleringslager. Det er historisk høyt, ifølge Nortura.
Det er fire ganger så mye som på denne tiden i fjor, skriver Nationen.
– Jeg vil ikke si at situasjonen er dramatisk, men det er historisk høye lagertall, sier direktør Ole Nikolai Skulberg i Nortura totalmarked til avisen.
Lageret av svinekjøtt har vært på over 6.000 tonn siden begynnelsen av august. Beholdningen på sau- og lammekjøtt er nå på rundt 2.200 tonn, som er 1.000 tonn mer enn beholdningen var i slutten av juli. Reguleringslageret for storfekjøtt var tomt i midten av juni, men har økt og er nå på like under 2.000 tonn.
Rekordstor overproduksjon
De siste årene har beholdningen av lammekjøtt på reguleringslageret vokst og vokst. Ifølge E24 ble det produsert over tusen tonn for mye sauekjøtt i fjor. Samtidig har lammeforbruket hos nordmenn ligget stabilt i mange år på mellom fem og seks kilo.
Til sammenligning spiser vi i snitt 20 kilo kylling hver, hvert år.
Tidligere i år forklarte dessuten Nortura at produksjonen av svinekjøtt har økt, samtidig som at forbruket har sunket.
Dette har altså ført til en rekordstor overproduksjon av svinekjøtt i Norge.
Følg oss også gjerne på Instagram: @Godtno
Publisert: 31.10.2018 kl. 10:00
Lag deg en gratis konto