Lise Finckenhagen: Seks forfriskende is i sommervarmen
Når varmen slår inn for fullt, er det ingen ting som er bedre enn å ta seg en iskald en. Til og med til frokost er det lov.
Ja, vi snakker selvsagt om det fristende konseptet «frokost på pinne», med moste bær eller frukt, yoghurt og granola. Smoothie kan også serveres på pinne, og passer like godt til frokost, lunsj, dessert, eller som et forfriskende lite kveldsmåltid en deilig sommerdag.
Lag en bringebærsmoothie, test ut en tropisk variant, eller bruk favorittoppskriften din og frys den ned i fine former.
Det er heller ikke store jobben eller mange ingredienser som skal til før din hjemmelagde yoghurt-is er klar for frysing.
Selv bruker jeg en tykk gresk eller tyrkisk yoghurt med 10 prosent fett som utgangspunkt. Da blir isen ekstra kremet og deilig, helt uten iskrystaller. En fargerik marmorering av yoghurt og solbær smaker fantastisk, men her er det flust av andre valgmuligheter som for eksempel sjokolade, kaffe, karamell og nøtter.
Og skal du virkelig skeie ut, lager du din egen sandwich-is med deilige seige og saftige cookies proppfulle av sjokoladebiter. Men vær litt oppmerksom, det er mye mulig kjeksen forsvinner før du i det hele tatt rekker å bygge sandwicher. Bare en liten advarsel der altså.
Skulle utetemperaturen finne på å synke, kan du glede deg over at isen ikke smelter like fort. Aldri så galt at det ikke er godt for noe!
Publisert: 13.07.2018 kl. 09:33
Oppdatert: 02.06.2020 kl. 10:36
Lag deg en gratis konto