Hjemmelaget og digg iskrem - fire enkle oppskrifter
Sjokolade, mynte, jordbær eller peanøttsmør-smak! Sommerens kaldeste delikatesser lager du aller best selv.
I frysedisken finnes det utallige smaker og varianter, men isen er på sitt aller beste når den er helt fersk, og laget på friske råvarer enten du gjør det for hånd eller med en iskremmaskin.
Lag gjerne til mange og spis den med det samme. Den kalde og smidige herligheten skal ikke spares, men nytes før den smelter. Ingen grunn til å vente til etter middagen med andre ord, selv tar jeg meg gjerne en iskald pinne til lunsj.
Del dine iskrembilder med #godtno så plukker vi deg til forsiden vår.
En sunnere og frisk isvariant som er lett å lage er kokossorbet med bringebær. Oppskriften finner du her.
Pyntetips: Pimp opp iskjeksen. Dypp toppen i smeltet sjokolade og dryss over hakkede nøtter, tørkede bær i små biter eller kakestrø. La sjokoladen få stivne før servering.
Bør du kjøpe iskremmaskin?
Er du en iskremelsker som meg kan det være kjekt å ha en iskremmaskin. Enten det er av rimeligste sort hvor beholderen skal oppbevares i fryseren frem til bruk, eller en mer avansert som både fryser og rører for deg, vil resultatet bli mye bedre enn «sett bollen i fryseren og rør ofte?» metoden.
Kald og enkel nytelse Med utgangspunkt i 5 dl fløte og 1 boks søt kondensert melk (veldig viktig at det er den søte varianten altså) som piskes til tykk og myk krem, har du mange muligheter. Tilsett biter av brownies, rørte bær, hakket sjokolade, knuste drops eller karamellsaus for å nevne noe. Hell blandingen i en 1 ½ liters brødform og la isen stå minst 6 timer i fryseren før servering. Ingen røring er nødvendig.
«Forelskelse er som iskremen, søt og den varer ikke lenge.»
Ranveig Sørensen