Deilige valg til nyttårsfrokosten: Egg, pannekaker og lettvint bakst

1. januar 2014Aktuelt
LUKSUSFROKOST: Tenn lysene, kok kaffen og stell i stand deilig frokost i høytiden. Foto: Elin Vatnar Nilsen
LUKSUSFROKOST: Tenn lysene, kok kaffen og stell i stand deilig frokost i høytiden. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Nyttårshelgen er for mange en hellig tid – også når det kommer til frokoststundene. Her er Godts favoritter til frokostbordet.

Første nyttårsdags morgenstund skal gjerne være lang og deilig. Pynt bordet med levende lys, sett frem kaffe, te og familiens favoritter. Ofte byr også jul og nyttår på ekstra gode rester i kjøleskapet som lett kan brukes til frokost og brunsj.

Her får du et par av våre aller beste frokosttips. Som varme rundtstykker du kan smelle sammen på kort tid og deilige og fluffy amerikanske pannekaker (hvem elsker vel ikke disse?).

God frokost, gledelig jul og et godt nytt år fra oss på Godt.

Amerikanske pannekaker

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes

Vår huskokk Magnar Kirknes vet nøyaktig hvordan du får fluffy og fløyelsmyke pannekaker til frokost. Ikke rart denne oppskriften er blant favorittene her på Godt.

Eggs benedict

Foto: Jon Krog Pedersen
Foto: Jon Krog Pedersen

Posjerte egg på søtt bakverk med skinke og hollandaise. Originalen er med engelske muffins, som du kan bake selv eller kjøpe ferdige. Sjekk også flettebaksten nederst i denne saken.

Deilig eggerøre

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Et must på koldtbordet og et fint alternativ til kokt eller stekte egg.

Grove scones på rekordtid

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Scones er en av de aller enkleste bakverkene å lykkes med. Det er ingen elting eller heving, og veldig få ting som kan gå galt. Denne oppskriften er perfekt til nyårets første frokost.

Imponer med flettebakst

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Ingenting slår lukten av fersk gjærbakst rett fra ovnen! Tradisjonell flettebakst vil imponere hele familien – spesielt når du byr på rundstykker til frokost.

Bakte egg i avokado

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Prøv en ny vri på de klassiske frokosteggene og lag varm avokado fylt med egg og toppet med spekeskinke.

Havregrøt med luksustouch

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Til sist et par ideer til dere som vil være ekstra sunne - også i høytiden (eller rett og slett er veldig glad i grøt). Godts bidragsyter Julie Iilona Balas viser med sin populære havregrøt sak at sunn frokost ikke trenger å være en traust affære.

PS! Del bilder fra din beste frokoststund med oss på #godtno, så plukker vi kanskje bildet til forsiden vår.

Publisert: 01.01.2014 kl. 07:19
Oppdatert: 28.12.2015 kl. 15:16


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?